Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις νέες συλλήψεις για την υπόθεση της Energa

Δυο ακόμη άτομα, πλην των τριών που συνελήφθησαν το πρωί για εμπλοκή στην υπόθεση Energa-Hellas Power, αναζητούνται με ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας.

Τρεις νέες συλλήψεις για την υπόθεση της Energa
Δυο ακόμη άτομα, πλην των τριών που συνελήφθησαν το πρωί για εμπλοκή στην υπόθεση Energa-Hellas Power, αναζητούνται με ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.
 
Πρόκειται για έναν ξένο υπήκοο, εκπρόσωπο αλλοδαπής εταιρείας καθώς και έναν έλληνα, εκπρόσωπο λιβεριανής εταιρείας που φαίνεται οτι εμπλέκεται στην διαδρομή του χρήματος.

Ως προς τα τρία πρόσωπα που έχουν ήδη συλληφθεί βάση ενταλμάτων που εξέδωσε ο κ. Γεωργουλέας πρόκειται για δυο άνδρες 38 και 44 ετών καθώς και για μια 63χρονη γυναίκα η οποία είναι συγγενής δύο ήδη προφυλακισμένων για την υπόθεση.

Η 63χρονη , η οποία ήδη απολογήθηκε στον ανακριτή για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το Σάββατο.

Αιτία για την έκδοση ενταλμάτων από τον ανακριτή απετέλεσαν στοιχεία που εντοπίστηκαν στην Κύπρο από την άρση του τραπεζικού απορρήτου εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Ειδικότερα με απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου της Λευκωσίας πάγωσε λογαριασμός στην Τράπεζα Κύπρου που συνδέεται με την 63χρονη. Σε αυτόν εντοπίστηκε χρηματικό ποσό το οποίο φαίνεται να είχε περάσει από λογαριασμούς διαφόρων εταιρειών σε διάφορα μέρη του κόσμου όπως πχ. στη Ελβετία και την Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι για εμπλοκή στην υπόθεση των Energa -Hellas Power έχουν ήδη προφυλακιστεί έξι άτομα. Σύμφωνα με την κατηγορία, φέρονται να μην κατέβαλαν στις αρχές τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αλλα και το ΕΕΤΗΔΕ τα οποία εισέπρατταν ωστόσο από τους καταναλωτές.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να παρακράτησαν τα επίμαχα ποσά που αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ και να τα διοχέτευσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v