Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για λίστα Λαγκάρντ

Ολοκληρώθηκε η έρευνα που αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από τους οικονομικούς εισαγγελείς και την προσεχή εβδομάδα αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των μη πολιτικών προσώπων.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για λίστα Λαγκάρντ
Ολοκληρώθηκε η έρευνα που αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από τους οικονομικούς εισαγγελείς και σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή εβδομάδα αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των μη πολιτικών προσώπων.

Την ώρα που η προανακριτική επιτροπή της Βουλής συνεχίζει την έρευνά της για τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμφανίζεται να παρέλαβε τη λίστα από τις γαλλικές αρχές το 2010 και να απάλειψε ονόματα συγγενικών του προσώπων χωρίς παράλληλα να προβεί σε έρευνα των ονομάτων που περιέχονταν στη λίστα, ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης παρέδωσε πόρισμα στον συνάδελφό του, Γρηγόρη Πεπόνη, στο οποίο περιγράφονται οι ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κλήθηκαν ως ύποπτοι έξι πρόσωπα για αδικήματα όπως νόθευση εγγράφου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράβαση καθήκοντος και άλλα κατά περίπτωση.

Πρόκειται για τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη, Γιάννη Διώτη, την πρώην συνεργάτιδα του κ. Διώτη Γαλάτεια Μανέ, καθώς και τους τρεις συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που φέρονται να απαλείφθηκαν από τη λίστα. 

Πάντως, στο πλαίσιο των εξηγήσεών τους, οι κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο άντρας της αδελφής της, Ανδρέας Ροσσώνης, υποστήριξαν ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας είναι νόμιμα και έχουν φορολογηθεί. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v