Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάγκη η πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετατροπής ενός εκ των υφισταμένων σωφρονιστικών καταστημάτων σε φυλακή υψίστης Ασφαλείας άφησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη.

Ανάγκη η πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων
Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετατροπής ενός εκ των υφισταμένων σωφρονιστικών καταστημάτων σε φυλακή υψίστης Ασφαλείας άφησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Η άμεση ανάγκη αύξησης των μέτρων ασφαλείας αλλά και του προσωπικού των φυλακών αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της συνάντησης η οποία διήρκεσε περίπου μίαμιση ώρα.

Η απόδραση των έντεκα κακοποιών από τις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και οι πρόσφατες απόπειρες απόδρασης των Βλαστού και Ριζάι έφεραν και πάλι στο προσκήνιο το "κενό ασφαλείας" που διαπιστώνεται στις φυλακές της χώρας.

Ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης μετα την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό αναφέρθηκε στο περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το ¨πρωτοφανές και πρωτάκουστο "ενώ τόνισε οτι αντίστοιχο έχει σημειωθεί μόνο στις φυλακές του Μεξικού".

Κατά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Δικαιοσύνης αφού χαρτογράφησε την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας επεσήμανε την ανάγκη πρόσληψης σωφρονιστικών υπαλλήλων επισημαίνοντας οτι αυτή την στιγμή σε κάθε υπάλληλο αναλογούν 300 κρατούμενοι.

Στην κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων που έχει "παγώσει" από το υπουργείο Οικονομικών λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης αλλά και την απορρόφηση 200 υπαλλήλων από το πρόγραμμα της κινητικότητας προκειμένου να ενισχυθεί το προσωπικό των φυλακών.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε θετικός και δεσμεύθηκε να επιχειρήσει να εξοικονομήσει τα απαιτούμενα κονδύλια, ενώ υποστήριξε οτι θα δοθεί προτεραιότητα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την απορρόφηση των ζητούμενων δημοσίων υπαλλήλων από το πρόγραμμα της κινητικότητας.

Περαιτέρω, ο κ. Ρουπακιώτης ζήτησε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις εξωτερικές σκοπιές , να χορηγηθούν στους εξωτερικούς φρουρούς αλεξίσφαιρα γιλέκα και να ενισχυθούν τα εξωτερικά φρούρια με αλεξίσφαιρα τζάμια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v