Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή μικρομετόχων για το ΤΤ

Προσφυγή κατά της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του ΤΤ αλλά και κατά της δημιουργίας της μεταβατικής τράπεζας με την επωνυμία “Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ” από 2.087 μικρομετόχους.

Προσφυγή μικρομετόχων για το ΤΤ
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της Ελλάδος αλλά και κατά της δημιουργίας της μεταβατικής τράπεζας με την επωνυμία “Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ”, στην οποία θα μεταβιβαστούν στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού του πιστωτικού ιδρύματος, κατέθεσαν 2.087 μικρομέτοχοι του Τ.Τ.

Οι μέτοχοι, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους 15.908.279 μετοχές, στρέφονται κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ζητούν να ακυρωθούν οι πράξεις με τις οποίες συστήθηκε μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο μεταβιβάστηκαν στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού του πιστωτικού ιδρύματος που είναι μέτοχοι και στη συνέχεια ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του ιδρύματος και τέθηκε αυτό σε εκκαθάριση.

Οπως υποστηρίζουν το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών ήταν η απώλεια του μετοχικού τους δικαιώματος και της περιουσίας τους, όπως επίσης και «η δυνατότητά τους να διατηρήσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις μετοχές τους μέσω των νόμιμων διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης».

Στην προσφυγή τους οι μέτοχοι επισημαίνουν ότι παραβιάστηκε ο Ν. 3864/2010 σύμφωνα με τον οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος είχε την υποχρέωση να αναμένει το αποτέλεσμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, γεγονός που όπως υποστηρίζουν, δεν συνέβη ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v