Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Δεδομένο το ενδιαφέρον της CA για Εμπορική”

Το ενδιαφέρον της Credit Agricole για την αύξηση του ποσοστού της στην Εμπορική Τράπεζα είναι δεδομένο, εφόσον επιλυθεί το ασφαλιστικό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, επιβεβαιώνοντας συχνές επαφές με τη διοίκηση της γαλλικής τράπεζας. Τι ειπώθηκε για Λονδίνο, ΟΠΑΠ, Ελ. Βενιζέλος, Τ. Ταμιευτήριο.

”Δεδομένο το ενδιαφέρον της CA για Εμπορική”
της Ελενας Λάσκαρη

Το ενδιαφέρον της Credit Agricole για την αύξηση του ποσοστού της στην Εμπορική Τράπεζα είναι δεδομένο, εφόσον επιλυθεί το ασφαλιστικό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, επιβεβαιώνοντας συχνές επαφές με τη διοίκηση της γαλλικής τράπεζας.

Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, το καλοκαίρι υπήρξε συνάντηση με τη διοίκηση της Credit Agricole, ακολούθησαν και άλλες στη συνέχεια, ενώ συχνές είναι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, καθώς τόσο την κυβέρνηση όσο και τη γαλλική τράπεζα απασχολεί τόσο η επίλυση του ασφαλιστικού στην Εμπορική Τράπεζα, όσο και η περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της.

”Για την Εμπορική μιλήσαμε στα πλαίσια της εξυγίανσης που γίνεται στον γενικότερο τραπεζικό κλάδο και αναφερθήκαμε, επειδή το Δημόσιο έχει μεγάλο ποσοστό στην Εμπορική, ότι κατά προτεραιότητα θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της προσαρμογής της στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Το ενδιαφέρον της Credit Agricole είναι δεδομένο για την Εμπορική. Όταν αντιμετωπισθούν τα προβλήματα, νομίζω ότι είναι δεδομένο ότι η Credit Agricole, η οποία είναι συνεταίρος του Δημοσίου στην Εμπορική Τράπεζα, θα ενδιαφερόταν να αυξήσει το ποσοστό της” είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο έχει ως τελευταία εναλλακτική λύση για την επίλυση του ασφαλιστικού της Εμπορικής Τράπεζας, την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, υπόδειγμα το οποίο εξαγγέλθηκε πρόσφατα για την Αγροτική Τράπεζα.

Ο υπουργός Οικονομίας στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στις επαφές που είχε χθες με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι το κλίμα για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της είναι εξαιρετικά θετικό και η εμπιστοσύνη των ξένων αποτυπώνεται τόσο την πορεία του χρηματιστηρίου όσο και στην αγορά ομολόγων.

”Το κλίμα είναι καλό, δεν φτάνει όμως αυτό, πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες και θα υπάρξουν στο αμέσως προσεχές διάστημα και στις αποκρατικοποιήσεις και στις διαρθρωτικές αλλαγές”.

Στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομίας είχε δύο διαφορετικές παρουσιάσεις σε ομάδες άνω των 40 θεσμικών επενδυτών η κάθε μία, με αντικείμενο την αγορά ομολόγων και την οικονομική εξυγίανση στην πρώτη και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στη δεύτερη.

Όπως δήλωσε, για εισηγμένες εταιρίες δεν δόθηκαν ούτε χρονοδιαγράμματα ούτε άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές των μετοχών, δόθηκε, όμως, η γενικότερη κατεύθυνση με αναφορές στη μετοχοποίηση του Διεθνούς αερολιμένα ”Ελευθέριος Βενιζέλος” και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς και στις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού των τραπεζών.

Ο υπουργός ερωτηθείς για πιθανή αλλαγή της διοίκησης του ΟΠΑΠ, δήλωσε ότι αν υπάρξει κάποια απόφαση θα ανακοινωθεί, αποφεύγοντας να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Αλογοσκούφης, θα έχει συνάντηση με κλιμάκιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ εντός του μήνα, όπως είπε, θα δοθεί στη δημοσιότητα για τη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v