Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ραντεβού τον… Απρίλιο για συμφωνία

Χωρίς οριστική συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – τρόικα. Ο Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στα τέλη του μήνα. Τα θέματα θα κλείσουν όλα μαζί, σημείωσε. Εξασφαλισμένη η δόση, εκτίμησε.

Ραντεβού τον… Απρίλιο για συμφωνία
Χωρίς κλεισμένη συμφωνία σε όλα τα θέματα και με την δόση των 2,8 δισ. ευρώ «διασφαλισμένη κατά την άποψή μου» όπως δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας, αναχωρεί αύριο από την Αθήνα το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας για να επιστρέψουν και πάλι στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Η διάρκειας 2,5 ωρών συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, ολοκληρώθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα – ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη- να δηλώνει ότι «ολοκληρώθηκαν σε αυτή τη φάση οι συζητήσεις, υπάρχει σημαντική πρόοδος». Ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε ότι απομένουν ορισμένα τεχνικά ζητήματα τα οποία θα ολοκληρωθούν όταν επιστρέψει η τρόικα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η δόση των 2,8 δισ. ευρώ είναι διασφαλισμένη ο υπουργός απάντησε «κατά την άποψή μου, ναι», ενώ ερωτηθείς για το τι θα πεί στους ηγέτες της ΕΕ είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι αντικείμενο της Συνόδου Κορυφής οι συζητήσεις με την τρόικα.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να εκταμιευτεί τον Μάρτιο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v