Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο της Αθήνας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος κατηγορείτο για συμμετοχή σε επίθεση και ληστεία φοιτητή στην Πολυτεχνειούπολη το 2007.

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Ηλίας Κασιδιάρης
Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο της Αθήνας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατηγορείτο για συμμετοχή σε επίθεση και ληστεία φοιτητή στην Πολυτεχνειούπολη της Αθήνας το 2007.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η μαρτυρική κατάθεση της βασικής μάρτυρα κατηγορίας ήταν ανεπαρκής, ενώ η ίδια υπέπεσε και σε αντιφάσεις.

Την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας ο οποίος δέχθηκε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο Metropolitan.

Να σημειωθεί ότι η εμπλοκή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση μάρτυρος, η οποία κατέγραψε τις πινακίδες του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την διαφυγή των δραστών της επίθεσης και από την διασταύρωση προέκυψε ότι ανήκε στον Ηλία Κασιδιάρη.

Κατά την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του φοιτητή και υποστήριξε ότι ήταν πράξη αλητείας.

"Καταδικάζω χίλιες φορές τέτοιου είδους πράξεις από κάποιους αλήτες, γκρεμίζουν αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε φτιάχνοντας ένα πολιτικό κόμμα", είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στην μάρτυρα κατηγορίας υποστήριξε ότι ανήκει στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που τον έχει στοχοποιήσει.

Άπο νωρίς ήταν συγκεντρωμένα στον Εφετείο μέλη της Χρυσής Αυγής που στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Έξω από το κτίριο του Εφετείου είχαν συγκεντρωθεί και μέλη αντιφασιστικών ομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v