Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτάχυνση των ελέγχων ζητά ο Ι. Τέντες

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε του Ν. Παντελή και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου.

Επιτάχυνση των ελέγχων  ζητά ο Ι. Τέντες
Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων αντεισαγγελέα Ν. Παντελή και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου.
 
Η συζήτηση περιεστράφη σχετικά με την αποτελεσματικότητα πάταξης της διαφοράς αλλά και της φοροδιαφυγής.

Κατά την συνάντηση, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι σε υψηλού κινδύνου κατηγορίες παραβατών όπως είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτάχυνση των ελέγχων που αφορούν εμβάσματα 139 εφοριακών που εντοπίστηκαν στο εξωτερικό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η πρόοδος των ερευνών σχετικά με ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ αναφορικά με την "λίστα Λαγκαρντ" αλλά και άλλες παρεμφερείς λίστες που αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νίκος Παντελής απέστειλε παραγγελία του προς τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ζητώντας να μάθει την πορεία των συνολικά 300 εντολών που έδωσαν τον περασμένο Ιανουάριο για συλλήψεις φοροφυγάδων.

Ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων αναμένει την απάντηση των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες που έχει αναλάβει το ΣΔΟΕ εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς καθώς υπάρχει υποστελέχωση του Σώματος.

Προτεραιότητα πάντως έναντι των άλλων υποθέσεων έχει αυτή της "λίστας Λαγκαρντ" καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αίτημα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, οι Ένωση Ελληνικών Τραπεζών απέστειλε στο ΣΔΟΕ στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση των συγγενών του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων φέρονται να απαλείφθηκαν από την "λίστα Λαγκαρντ".

Τα στοιχεία θα αξιολογηθούν από το ΣΔΟΕ και εν συνεχεία θα υποβληθεί πόρισμα στην επιτροπή της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v