Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγές στο ΣτΕ κατά των αιολικών στην Κρήτη

Κατά της δημιουργίας αιολικών σταθμών σε τέσσερις νομούς της Κρήτης έχουν ταχθεί συνολικά 3.265 κάτοικοι και φορείς του νησιού οι οποίοι με αιτήσεις τους στο ΣτΕ ζητούν να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Προσφυγές στο ΣτΕ κατά των αιολικών στην Κρήτη
Κατά της δημιουργίας αιολικών σταθμών σε τέσσερις νομούς της Κρήτης έχουν ταχθεί συνολικά 3.265 κάτοικοι και φορείς του νησιού οι οποίοι με αιτήσεις τους στο ΣτΕ ζητούν να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις προσφυγές, οι οποίες συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, οι αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων είναι πολλαπλά παράνομες και αντίθετες στο ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το σχέδιο αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από 33 αιολικούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 1.077 M.W. στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης, οι οποίοι θα διασυνδεθούν με κοινό υποβρύχιο καλώδια με το ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΚΥΤ Αχαρνών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v