Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Επιμένει στα "μαύρα" σενάρια

Η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει εκτιμά ο Willem Buiter του ομίλου της Citi. Επιμένει στην εκτίμηση για Grexit το 2014, ενώ προβλέπει κούρεμα κρατικών χρεών σε τέσσερα κράτη της ευρωζώνης.

Citi: Επιμένει στα μαύρα σενάρια
Η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει εκτιμά η ομάδα οικονομικής ανάλυσης της Citigroup και ο επικεφαλής Willem Buiter στο τελευταίο report του αμερικάνικου οίκου για την παγκόσμια οικονομία και τις προοπτικές της.

Η Ελλάδα μάλλον θα αποχωρήσει από το ευρώ την επόμενη χρονιά, ωστόσο η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου του 2014 είναι μια τεχνική υπόθεση για να επιτρέψει την κατασκευή των οικονομικών μεγεθών και όχι μια πρόβλεψη, εξηγεί η ομάδα οικονομικής ανάλυσης της Citi. Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, μέσω της διάβρωσης της εσωτερικής πολιτικής υποστήριξης για τη λιτότητα.

Οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία δεν διαφοροποιούνται αισθητά από τον προηγούμενο μήνα, αν και μειώνει τη ύφεση για φέτος στο 6,3% από 6,5% ένα μήνα πριν και εκτιμά ότι το 2017 θα έχουμε εκ νέου αναδιάρθρωση στο ελληνικό χρέος.

Για τις άλλες χώρες της περιφέρειας, με εξαίρεση την Ιρλανδία για την οποία βελτιώνεται το Outlook, η Citi εκτιμά ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και επισημαίνει ότι η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία θα προβούν σε αναδιάρθρωση στο χρέος τους το 2015.

Για την Κύπρο, το restructure στο χρέος θα είναι πολύ πιο σύντομο ενώ για το Ηνωμένο Βασίλειο η Citi προβλέπει και άλλες αρνητικές εκπλήξεις στο μέτωπο των υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής της ικανότητας μετά τη Moody’s. Η Ιρλανδία θα επανέλθει φέτος στις επενδυτικές βαθμίδες των οίκων ενώ η Ολλανδία θα τεθεί υπό αρνητικό outlook, συνεχίζει η Citi Research Economics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v