Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά μηνύματα από τις επαφές με πολυεθνικές

Εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με κυρίαρχο θέμα τον νέο επενδυτικό νόμο και τις εξαγωγές είχε η ηγεσία του ΥΠΑΝ με τις διοικήσεις 11 πολυεθνικών εταιρειών που εδράζουν την παραγωγή τους στην Ελλάδα.

Θετικά μηνύματα από τις επαφές με πολυεθνικές
Εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με κυρίαρχα θέματα τόσο τον νέο επενδυτικό νόμο, όσο και τις εξαγωγές, είχε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τις διοικήσεις 11 πολυεθνικών εταιρειών που εδράζουν την παραγωγή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, η επαφή με τις επιχειρήσεις απέδειξε ότι υπάρχει διάθεση επενδύσεων στην εσωτερική αγορά. «Πρόκειται για έναν μαραθώνιο, κανείς δεν πανηγυρίζει, αλλά εκτός από την Ελλάδα της κρίσης υπάρχει και η Ελλάδα της ελπίδας», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχαν τόσο ο ίδιος όσο και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης με τις διοικήσεις των 11 ελληνικών θυγατρικών πολυεθνικών ομίλων, τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν η προώθηση των εξαγωγών, η δημιουργία σημείου επαφής με τη δημόσια διοίκηση (ώστε να παρακάμπτεται η γραφειοκρατία), το ζήτημα των αδειοδοτήσεων, η σταθερότητα στη φορολογική νομοθεσία, αλλά και το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου έθεσε θέμα τιμών υπογραμμίζοντας ότι πλέον τόσο η νομοθεσία όσο και η διαχείριση των θεμάτων του εμπορίου είναι υποστηρικτές της ανταγωνιστικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v