Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνουν 5 υπολογιστές για την αλλοίωση

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τον έλεγχο των πέντε ηλεκτρονικών υπολογιστών που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για το άνοιγμα της "λίστας Λαγκαρντ" βρίσκεται η προανακριτική.

Ψάχνουν 5 υπολογιστές για την αλλοίωση
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από τον έλεγχο των πέντε ηλεκτρονικών υπολογιστών που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για το άνοιγμα της "λίστας Λαγκαρντ" βρίσκεται η προανακριτική επιτροπή της Βουλής η οποία αναζητεί το πρόσωπο που αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας.

Η εξέταση των πέντε υπολογιστών γίνεται από το Κέντρο Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας το οποίο επιχειρεί να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη που ενδεχομένως άφησε το πρόσωπο που αλλοίωσε την λίστα.

Εκ των συνολικά πέντε υπολογιστών μέσω των οποίων "άνοιξε" το αρχείο της "λίστας" οι τρείς κατασχέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών . Πρόκειται για τους υπολογιστές που χρησιμοποίησε ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να εντοπίσει - όπως του ζητήθηκε- τα ονόματα με τις υψηλότερες καταθέσεις στη λίστα.
Οι άλλοι δύο υπολογιστές που κατασχέθηκαν προέρχονται από το ΣΔΟΕ.


Γ. Mανέ: Δεν διέγραψα το USB

Εν τω μεταξύ, κατάθεση για τρίτη φορά έδωσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και η συνεργάτιδά του Γαλάτεια Μανέ που κατά δήλωσή του τον βοήθησε στην αντιγραφή και εν συνεχεία την διαγραφή του USB.

Οι καταθέσεις τους εστάλησαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Επίσης στην επιτροπή εστάλη και η πραγματογνωμοσύνη που έγινε στο "στικάκι" που είχε στα χέρια του ο κ. Διώτης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι όποιες αλλοιώσεις δεν έγιναν σε αυτό το αρχείο, συμπέρασμα που απομακρύνει τις όποιες ευθύνες από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Καταθέτοντας στους οικονομικούς εισαγγελείς, η συνεργάτης του κ. Διώτη Γαλάτεια Μανέ αρνήθηκε ότι διέγραψε το USB.

"Δηλώνω κατηγορηματικά ότι εγώ κατ΄αρχήν ουδέποτε διέγραψα οιοδήποτε USB και επίσης ότι ουδέποτε είδα να γίνεται ενώπιον μου κάποια τέτοια διαγραφή. Δεν θυμάμαι αν ζήτησε να ενημερωθεί από εμένα για το πως γίνεται η διαγραφή".

Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι Διώτης απαντώντας σε ερώτηση για την συνάντηση με τους κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η συνάντηση να έγινε πριν ή και μετά τις 8.7.2011, ημέρα που φέρεται να δημιουργήθηκε το "στικάκι" που είχε στη κατοχή του ο κ. Διώτης.

"Η εικόνα που έχω είναι ότι η συνάντηση έγινε κατά το χρονικό διάστημα που ανέφερα στα υπόμνηματά μου (τέλος Ιουλίου αρχές - Αυγούστου 2011). Δεν αποκλείω ωστόσο να έγινε και νωρίτερα ακόμη και την συγκεκριμένη ημερομηνία 8-7-2011,δεδομένου ότι η συνάντηση αυτή έγινε εκτάκτως και απρογραμμάτιστα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v