Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρέχουν να προλάβουν τις ιδιωτικοποιήσεις

Τρέχουν να προλάβουν τις διαδικασίες ώστε τον κρίσιμο μήνα Απρίλιο να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις ΟΠΑΠ (δεσμευτικές προσφορές 5 Απριλίου) και ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ (12 Απριλίου).

Τρέχουν να προλάβουν τις ιδιωτικοποιήσεις
Τρέχουν να προλάβουν τις διαδικασίες ώστε τον κρίσιμο μήνα Απρίλιο να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις ΟΠΑΠ (δεσμευτικές προσφορές 5 Απριλίου) και ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ (12 Απριλίου). Είναι τα δυο μέτωπα από τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ προσδοκά τα περισσότερα έσοδα για να πιάσει το στόχο των 2,5 δισ. ευρώ για φέτος. Για το σκοπό αυτό έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα.

Στο τέλος Απριλίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για το ακίνητο Αφάντου Ρόδου, αλλά και τις έξι Προξενικές κατοικίες στο εξωτερικό.

Από την άλλη πλευρά, στις 31 Μαρτίου η ΛΑΡΚΟ θα επιστρέψει στο Δημόσιο (και μετά θα εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ). Στα διάρκεια της διαδικασίας αυτής το εργοστάσιο θα βρίσκεται σε λειτουργία παραγωγή και δεν θα αλλάξει τίποτε για τους εργαζόμενους. Η εξέλιξη αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις θεωρούμενες ως "παράνομες κρατικές ενισχύσεις" που δόθηκαν στη ΛΑΡΚΟ.

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα θα συζητηθεί και η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v