Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή στο ΣτΕ για την έκταση στην Κασσιόπη

Παράνομη υποστηρίζουν ότι είναι η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ακινήτου έκτασης 489 στρεμμάτων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας τόσο ο τοπικός Δήμος όσο και πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί φορείς. 

Προσφυγή στο ΣτΕ για την έκταση στην Κασσιόπη
Παράνομη υποστηρίζουν ότι είναι η μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής
Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ακινήτου έκτασης 489 στρεμμάτων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας τόσο ο τοπικός Δήμος όσο και πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί φορείς με προσφυγή τους που συζητήθηκε στο Δ’Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ζητούν να ακυρωθεί η πράξη που εξέδωσε το 2012 η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία η συγκεκριμένη έκταση μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το ακίνητο προγραμματίζεται να αξιοποιηθεί με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ με προτεινόμενη χρήση τη δημιουργία παραθεριστικού-τουριστικού χωριού με τουριστική, λιμενική εγκατάσταση.

Στην προσφυγή αναφέρεται πως στην εν λόγω έκταση περιλαμβάνονται τμήματα που δεν ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου (δάση, αιγιαλός κλπ) και γι΄αυτό το λόγο η μεταβίβαση είναι παράνομη.

Από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ πάντως υποστηρίζεται πως είναι απολύτως νόμιμες οι σχετικές πράξεις. Η απόφαση αναμένεται τους προσεχείς μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v