Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες διώξεις για τα "μαύρα ταμεία" της De Puy

Διευρύνεται ο κύκλος των εμπλεκομένων στην υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της εταιρείας ορθοπεδικών ειδών De Puy International, καθώς αντιμέτωπα με κακουργηματικές κατηγορίες βρίσκονται και πέντε στελέχη της J & J.

Νέες διώξεις για τα μαύρα ταμεία της De Puy
Διευρύνεται ο κύκλος των εμπλεκομένων στην υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της εταιρείας ορθοπεδικών ειδών (σ.σ. θυγατρική της Johnson & Johnson) De Puy International, καθώς αντιμέτωπα με κακουργηματικές κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βρίσκονται και πέντε στελέχη της Johnson & Johnson.

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον πρόεδρο πρωτοδικών Ν. Γεωργουλέα ο οποίος ερευνά υποθέσεις διαφθοράς, ενώ υπενθυμίζεται ότι ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα έχει ασκηθεί και σε βάρος έξι γιατρών, πρώην και νυν διευθυντών ορθοπεδικών κλινικών δημοσίων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, την περίοδο 1998-2006 φέρεται ότι είχαν δοθεί 16-17 εκατομμύρια δολάρια από την Johnson & Johnson προς Έλληνες γιατρούς προκειμένου να προωθήσουν και να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη τα οποία υπολογίζεται ότι είχαν υπερκοστολογηθεί κατά 35%.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης θα εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα όπως αυτό της απάτης σε βάρος του δημοσίου καθώς και αν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Προσεχώς ο ανακριτής αναμένεται να ζητήσει άνοιγμα λογαριασμών καθώς και δικαστική συνδρομή από χώρες του εξωτερικού όπου φαίνεται να κατέληγαν τα χρήματα. Ήδη στο πλαίσιο της ανάκρισης ελέγχεται μια υπεράκτια εταιρεία στη Μάγχη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v