Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα στοιχεία για τα νοθευμένα καύσιμα στο στρατό

Νέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει οτι συνεχίζεται η δράση των κυκλωμάτων που διοχετεύουν νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις προσκόμισε, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας.

Νέα στοιχεία για τα νοθευμένα καύσιμα στο στρατό
Νέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει οτι συνεχίζεται η δράση των κυκλωμάτων που διοχετεύουν νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις προσκόμισε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων κ. Νίκο Παντελή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας ο οποίος ζήτησε την άμεση παρέμβασή του στο θέμα .

Η υπόθεση ήδη διερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς μετά από δικές του καταγγελίες, ωστόσο ο κ. Σούρλας τόνισε την ανάγκη πάταξης της δράσης των κυκλωμάτων τα οποία όπως είπε συνεχίζουν ανενόχλητα την δράση τους.

"Από χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων που ελήφθησαν πρόσφατα από το ΣΔΟΕ από δεξαμενές στρατοπέδων διαπιστώθηκε οτι είναι νοθευμένα και επικίνδυνα. Λόγω της νοθείας καθίστανται συν τοις άλλοις πιο εύφλεκτα και είναι δυνατόν να προκαλέσουν βλάβη σε πρόσωπα", δήλωσε ο κ. Σούρλας.

Ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης ζήτησε την άμεση παρέμβαση του κ. Παντελή στο θέμα επισημαίνοντας οτι «παρά τις επανειλημμένες από 8ετίας και πλέον διαπιστώσεις για νοθεία, και την κατάθεση στην Στρατιωτική και Τακτική Δικαιοσύνη, 49 χημικών αναλύσεων καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων που τα χαρακτηρίζουν νοθευμένα και ακατάλληλα για την κίνηση οχημάτων, τα κυκλώματα ασύδοτα και ανενόχλητα συνεχίζουν την δράση τους αγνοώντας κάθε Αρχή και μάλιστα σε ένα εθνικό ευαίσθητο τμήμα που εννοείται ότι τηρείται αυστηρά η νομιμότητα».

Παράλληλα ο κ. Σούρλας ζήτησε από τον εισαγγελέα «να τεθεί τέρμα στη δράση αυτών των κυκλωμάτων, να αναζητηθούν οι διαπλεκόμενοι και όχι μόνο να επιβληθούν κυρώσεις για τα εγκλήματα που διαπράττουν αλλά και να επιστρέψουν στο δημόσιο και τα δισεκατομμύρια που καταχράστηκαν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v