Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 13 Φεβρουαρίου η δίκη του Α. Μαρτίνη

Αναβλήθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου στο αυτόφωρο η δίκη με κατηγορούμενο τον Ανδρέα Μαρτίνη.

Στις 13 Φεβρουαρίου η δίκη του Α. Μαρτίνη
Αναβλήθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου στο αυτόφωρο η δίκη με κατηγορούμενο τον τέως επικεφαλής του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη.

Η δίκη αναβλήθηκε και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, προκείμενου να έρθουν στο δικαστήριο έγγραφα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με το οποίο ρυθμίζονται οι οφειλές του «Ερρίκος Ντυνάν».

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του κ. Μαρτίνη, Μ. Δητρακόπουλος, «οι οφειλές δεν είναι προσωπικές αλλά του νοσοκομείου».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρτίνης συνελήφθη για χρέη του νοσοκομείου ύψους 6,677 εκατ. προς το ΙΚΑ.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της μη καταβολής εργατικών και εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ.

Αναλυτικά, οι δικηγόροι του κ. Μαρτίνη, Απόστολος Ανδρεουλάκος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσαν:  
 
"Αφέθηκε ελεύθερος ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Τα χρέη των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ι.Κ.Α. δεν είναι προσωπικά του κ. Μαρτίνη, αλλά οφειλές του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Αν το ΙΚΑ είχε εξοφλήσει τις οφειλές του ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ προς το «Ερρίκος Ντυνάν», αν ομοίως ο ΕΟΠΥΥ είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ύψους 12 εκατομμυρίων προς το «Ερρίκος Ντυνάν» και αν το Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ» είχε καταβάλει το ποσό των 20 και πλέον εκατομμυρίων που οφείλει επίσης στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», τότε το Νοσοκομείο δεν θα όφειλε ούτε ένα ευρώ στο ΙΚΑ και δεν θα διασύρετο άδικα ο κ. Μαρτίνης, ο οποίος με προσωπικούς του αγώνες κατόρθωσε να προσφέρει το Νοσοκομείο υψηλές ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες, μακριά κι έξω από διαπλεκόμενα συμφέροντα"
.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v