Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με σειρά... προτεραιότητας οι επιστροφές ΦΠΑ

Αδιάβλητη σειρά προτεραιότητας στις επιστροφές ΦΠΑ επιχειρεί για μία ακόμη φορά το ΥΠΟΙΚ καθιερώνοντας ηλεκτρονική παρακολούθηση της σειράς προτεραιότητας και «κόφτες» ανάλογα με την ύπαρξη φορολογικών παραβάσεων.

Με σειρά... προτεραιότητας οι επιστροφές ΦΠΑ
Αδιάβλητη σειρά προτεραιότητας στις επιστροφές ΦΠΑ επιχειρεί για μία ακόμη φορά να καθιερώσει το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνοντας ηλεκτρονική παρακολούθηση της σειράς προτεραιότητας και «κόφτες» ανάλογα με την ύπαρξη φορολογικών παραβάσεων.

Την τελευταία φορά που είχε εξαγγελθεί ένα σύστημα απλούστερων, αδιάβλητων και ταχύτερων επιστροφών ΦΠΑ, υφυπουργός Οικονομικών ήταν ο Παντελής Οικονόμου και οι ανακοινώσεις -δυστυχώς- έμειναν για μία ακόμη φορά στα χαρτιά.

Αυτήν τη φορά, το φιλόδοξο σχέδιο περιέγραψε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και απομένει να φανεί η τύχη του. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, σχεδιάζεται ριζική ανατροπή στη διαδικασία.

Ειδικότερα, οι επιστροφές ΦΠΑ θα γίνονται:

· Με βάση τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Η επιχείρηση ή το φυσικό πρόσωπο κατά την υποβολή αίτησης επιστροφής φόρου θα λαμβάνει έναν ειδικό αριθμό που ουσιαστικά θα προσδιορίζει την ημερομηνία υποβολής, που θα διαμορφώνει και τη σειρά προτεραιότητας, η οποία δεν θα επιδέχεται παρεμβολές.

· Ανάλογα με την πορεία των εσόδων. Όσο μεγαλύτερες οι εισπράξεις φορολογικών εσόδων, τόσο μεγαλύτερες οι επιστροφές. Αν τα έσοδα μένουν πίσω, το ίδιο θα συμβαίνει και με τις επιστροφές ΦΠΑ.

· Σε συνάρτηση με την «εικόνα» του φορολογούμενου. Αν έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις θα ενεργοποιείται φρένο επιστροφών, το οποίο θα απενεργοποιείται μετά τη διενέργεια ελέγχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v