Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πολυνομοσχέδιο για διαφθορά στο δημόσιο

Πρόστιμο που θα ανέρχεται στο "φακελάκι" επί 50 θα πληρώνουν οι παραβάτες δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με πολυνομοσχέδιο για πάταξη της διαφθοράς. Βαρύτερες ποινές για ρατσιστική, θρησκευτική βία.  

Το πολυνομοσχέδιο για διαφθορά στο δημόσιο
Σειρά διατάξεων με γνώμονα την πάταξη της Διαφθοράς στο Δημόσιο περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στην Βουλή.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε αυτό οι υποθέσεις που άπτονται διαφθοράς δημοσίων λειτουργών αλλά και λειτουργών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα θα δικάζονται κατ' απόλυτη προτεραιότητα, εντός 12 μηνών εφόσον οι δημόσιοι λειτουργοί βαρύνονται με κακουργηματική πράξη.

Επιπλέον η ανάκριση και η παραπομπή σε δίκη για τέτοιου είδους περιπτώσεις, θα γίνονται με γρήγορες διαδικασίες και πάντως εντός συγκεκριμένου χρόνου, ώστε να αποφεύγονται τα φαινόμενα των αποφυλακίσεων λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης.

Τέλος σε περιπτώσεις χρηματισμού και δωροληψίας από δημοσίους υπαλλήλους θα επιβάλλεται στους παραβάτες χρηματικό πρόστιμο 50 φορές μεγαλύτερο του ποσού που έλαβαν.

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας.

Συγκεκριμένα η τέλεση αδικήματος από φυλετικό μίσος, είτε αυτό είναι θρησκευτικό, είτε ρατσιστικό, είτε γενετήσιου προσανατολισμού, θα τιμωρείται βαρύτερα καθώς η ρατσιστική βία θα κρίνεται ως επιβαρυντική περίσταση.

Τέλος καταργείται το κατώτερο πλαφόν των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για αδικήματα Τύπου και πλέον βάσει ρύθμισης το ποσό για ηθική βλάβη από αδικήματα δια του Τύπου θα ορίζεται από το δικαστήριο,

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v