Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυο... ΦΑΠες για πληρωμή έως τα τέλη Ιανουαρίου

Δύο δόσεις στη συσκευασία της μιας καλούνται να εξοφλήσουν έως τις 31 Ιανουαρίου όσοι έλαβαν στο τέλος Δεκεμβρίου ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010.

Δυο... ΦΑΠες για πληρωμή έως τα τέλη Ιανουαρίου
Δύο δόσεις στη συσκευασία της μιας καλούνται να εξοφλήσουν έως τις 31 Ιανουαρίου όσοι έλαβαν στο τέλος Δεκεμβρίου ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και τις τελευταίες ημέρες στις εφορίες δεν λείπουν τα… εγκεφαλικά επεισόδια.

Στα μέσα Δεκεμβρίου 140.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν ραβασάκι από τη ΓΓΠΣ με το οποίο καλούνταν να εξοφλήσουν σε τρεις μηνιαίες δόσεις 340 εκατ. ευρώ για ΦΑΠ του 2010.

Δεδομένου ότι πολλά ειδοποιητήρια έφτασαν με καθυστέρηση στους αποδέκτες τους, μετά τις 20 Δεκεμβρίου, και η προθεσμία για την πρώτη δόση εξέπνεε σε λίγες μέρες, στις 31 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Στην ίδια ημερομηνία όμως λήγει η προθεσμία και για την πληρωμή της δεύτερης δόσης. Πολλοί φορολογούμενοι υπέθεσαν ότι αφού παρατάθηκε η προθεσμία για την πρώτη δόση έως τις 31 Ιανουαρίου η δεύτερη θα πάει για τον Φεβρουάριο και η τρίτη για τον Μάρτιο. Με την εικασία αυτή διαφωνεί η Δ.Ο.Υ.

Καθώς δεν έχει δοθεί σχετική εντολή, οι εφορίες υπενθυμίζουν στους υπόχρεους ότι στις 31 Ιανουαρίου λήγουν και η πρώτη και η δεύτερη δόση. Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι στις προθέσεις της ηγεσίας μέχρι σήμερα δεν είναι η παροχή παράτασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v