Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική διαμάχη Αν. Παπανδρέου - Π. Καμμένου

Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή του Αντρίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε βάρος του Πάνου Καμμένου.

Δικαστική διαμάχη Αν. Παπανδρέου - Π. Καμμένου
Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή του Αντρίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε βάρος του Πάνου Καμμένου σχετικά με όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί εμπλοκής σε αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Ο κ. Παπανδρέου διεκδικεί αποζημίωση 1,3 εκατ. ευρώ αντικρούοντας όσα έχει υποστηρίξει στην Βουλή ο κ Καμμένος για συμμετοχή του στο δυναμικό επενδυτικής εταιρείας που αγόρασε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ασφάλιστρα κινδύνου ενώ όδευε προς τον μηχανισμό στήριξης με το επιχείρημα πως ποτέ δεν θα έδινε εσωτερική πληροφόρηση που θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα του.

Στο δικαστήριο ήταν παρόντες τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Καμένος οι οποίοι ανέπτυξαν τους ισχυρισμούς τους και απάντησαν σε ερωτήσεις των δικαστών. "Με έχει ονοματίσει οικονομικό εγκληματία. Η ΜΚΟ υπήρχε", είπε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος συμπλήρωσε : "Υπήρξα όντως σύμβουλος στις επενδυτικές εταιρείες που έχουν αναφερθεί. Δεν έχω δώσει ποτέ εσωτερική πληροφόρηση με σκοπό να βλάψω τη χώρα μου. Πιστεύω ότι ο κ.Καμμένος δείχνοντας ότι μάχεται με την οικογένεια Παπανδρέου, ως τεράστια πηγή διαπλοκής στη χώρα, θέλησε να ωφεληθεί με ψήφους",. Σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες ο ίδιος ανέφερε πως "ηρθα εδώ να υπερασπιστώ την τιμή μου και την τιμή της οικογένειάς μου και να απαντήσω στις συκοφαντίες και τα ψεύδη".

Από την πλευρά του ο κ. Καμμενος υποστήριξε στο δικαστήριο πως για την υπόθεση ήδη διεξάγεται ποινική προκαταρκτική εξέταση με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων και συμπλήρωσε: "Δεν μπορεί να απειλείται με αγωγές ύψους 15,5 εκ Ευρώ, ο κοινοβουλευτισμός. Δεν μπορεί να απειλείται ο βουλευτής, όπως απειλούνται και οι δικαστές, όπως έκανε χθες ο αδελφός του Αντρίκου Παπανδρέου, Γιώργος, που απείλησε τους Οικονομικούς εισαγγελείς. Έκανα το καθήκον μου ως βουλευτής και ως πολίτης. Διατάχθηκε έρευνα για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Αντρίκου Παπανδρέου. Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και προσπαθούν να φιμώσουν τη Βουλή».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφερόμενος στον αντίδικό του και τη σύζυγό του είπε πως κατέθεσε «έγγραφα ότι δηλώνουν εισόδημα 50 χιλιάδες Ευρώ και φαίνεται ότι έχουν έξοδα από κάρτες 400 χιλιάδες Ευρώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη των όσων έχω πει δημόσια. Οι αγωγές έγιναν εναντίον μου, για να σταματήσει η κοινοβουλευτική και ποινική διερεύνηση του σκανδάλου, που έχουν διαπράξει».

Σε δηλώσεις υποστήριξε πώς ο κ.Παπανδρέου, «ουσιαστικά παραδέχτηκε όσα τον κατηγορούμε. Παραδέχθηκε ότι εργαζόταν για την επενδυτική τράπεζα UNIGESTION η οποία πόνταρε στην πτώχευση της Ελλάδας παίζοντας cds. Παραδέχθηκε ουσιαστικά τα στοιχεία που προσκομίσαμε και το έκανε αυτό για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία έτσι κι έτσι κέρδισαν από την τεράστια πτώση την οποία αισθάνθηκαν στο πετσί τους οι Έλληνες πατριώτες.

Η σημερινή υπόθεση σε συνδυασμό με την εξέλιξη που είχαμε με την κ.Γεωργαντά, ότι δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνστανίνου μαζί με άλλους συνεργάτες σχεδίασαν την αλλοίωση των οικονομικών στοιχείων για να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ, σε συνδυασμό βέβαια και με τη συμπεριφορά διεθνών κερδοσκόπων, φθάνει πια να διεκδικήσουμε ως Έλληνες την ακύρωση των διεθνών συμβάσεων την μνημονίων και την απόδειξη ότι την πατρίδα μας με δόλο και σχεδιασμό κάποιων, όπως ομολογούν πια και οι ίδιοι οι κ.Λοβέρδος και Κατσέλη, οδηγήθηκε σε αυτή τη στενωπό. Εμείς ως ΑΝΕΛ, να τους πω ότι η δύσκολη αυτή κατάσταση θα έχει τέλος. Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος και δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα παιδιά μας στη νέα τάξη πραγμάτων ως υπαλλήλους της γερμανικής και τραπεζικής κλεπτοκρατίας"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v