Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Συνεδριάζει για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Η έγκριση του τελικού κειμένου του διαγωνισμού για ΔΕΠΑ, της σύμβασης για το ακίνητο στην Κασσιόπη Κέρκυρας και οι τροποποιήσεις στον διαγωνισμό για το ακίνητο της Αφάντου θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ.

ΤΑΙΠΕΔ: Συνεδριάζει για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ
Η έγκριση του τελικού κειμένου του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ, με βάση το οποίο θα κληθούν να καταθέσουν προσφορές οι πέντε υποψήφιοι, της σύμβασης για το ακίνητο στην Κασσιόπη Κέρκυρας και οι τροποποιήσεις (κυρίως τεχνικής φύσεως) στον διαγωνισμό για το ακίνητο της Αφάντου στη Ρόδο θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

Οι τελικοί όροι στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ αναμένεται επίσης να εγκριθούν σήμερα έπειτα από συνεχείς αναβολές, εν μέσω φημολογίας για τις προσφορές των ρωσικών ομίλων Negusneft (Sintez) και Gazprom και τις πιέσεις που φέρεται να ασκεί η αμερικανική πλευρά.

Η Sintez του Λεονίντ Λεμπέντεφ φαίνεται να προσφέρει περί το 1,9 δισ. ευρώ, ενώ αυτές τις ημέρες κυκλοφορούν πληροφορίες στον ρωσικό τύπο σύμφωνα με τις οποίες σε αντίστοιχο ύψος κινείται και η Gazprom.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού έχουν, επίσης, περάσει η Socar από το Αζερμπαϊτζάν, η M&M Gaz (η κοινή εταιρεία των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου) και η ΓΕΚ Τέρνα με τον τσεχικό όμιλο PPF που ενδιαφέρονται μόνο για τον ΔΕΣΦΑ.

Το ελληνικό δημόσιο έχει διορίσει τις UBS, Rothschild και Alpha Bank οικονομικούς συμβούλους και το Νομικό Γραφείο Κουταλίδη και Clifford Chance νομικούς συμβούλους προκειμένου να βοηθήσουν στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ. Ο στρατός των συμβούλων φαίνεται πως δεν είναι αρκετός για να λύσει το δύσκολο σταυρόλεξο, με αποτέλεσμα να έχει κορυφωθεί η σεναριολογία.


Οι αποφάσεις για την Κασσιόπη

Το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ θα εγκρίνει σήμερα και τη σύμβαση για την παραχώρηση του ακινήτου στην Κασσιόπη Κέρκυρας στον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο NCH Capital, τον μοναδικό που κατέθεσε προσφορά, μέσω των funds NCH New Europe Property Fund II LP και NCH Balkan Fund L.P.

Το εμβαδόν του ακινήτου είναι περίπου 490 στρέμματα, πάνω από το μισό του οποίου αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται περίπου σε 178.000 τ.μ. Το ακίνητο έχει ακτογραμμή μήκους περίπου 725μ. και προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος, με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις - υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής.


Τροποποιήσεις για Αφάντου

Σήμερα θα εγκριθούν και οι τροποποιήσεις στα τεύχη του διαγωνισμού για το ακίνητο της Αφάντου Ρόδου, το οποίο διεκδικούν η κυπριακών συμφερόντων Ατλάντικα Ελλάς, η Lamda Development του ομίλου Λάτση, η London & Regional Properties (ένας από τους τρεις διεκδικητές του Ελληνικού), η βρετανική Minoan Group που προωθεί τουριστική επένδυση στην Κρήτη, η NCH Capital και η ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωσταντακόπουλου.

Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου είναι 1.858.000 τ.μ. περίπου. Μέρος της ιδιοκτησίας (450.000 τ.μ.) περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών που εγκαταλείφθηκε. Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο και εκτείνεται σε ακτογραμμή μήκους 7 χιλιομέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v