Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντικρουόμενες αποφάσεις για "αυτοδίκαιη αργία"

Αντικρουόμενες αποφάσεις, ως προς το θέμα της "αυτοδίκαιης αργίας" των δημοσίων υπαλλήλων εκδίδονται καθημερινά από τα δικαστήρια της χώρας.

Αντικρουόμενες αποφάσεις για αυτοδίκαιη αργία
Αντικρουόμενες αποφάσεις, ως προς το θέμα της "αυτοδίκαιης αργίας" των δημοσίων υπαλλήλων εκδίδονται καθημερινά από τα δικαστήρια της χώρας, ενώ εκκρεμεί η κρίση του ζητήματος - όπως και της "διαθεσιμότητας"- στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου έχει προσφύγει η ΑΔΕΔΥ.

Επικαλούμενο λόγους δημοσίου συμφέροντος το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με δυο αποφάσεις, απέρριψε αντίστοιχες αιτήσεις δυο υπαλλήλων, μια του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και μια του ΙΚΑ που ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις με τις οποίες «διαπιστώθηκε η αυτοδίκαια θέση τους σε αργία», σύμφωνα με τη «μνημονιακή» νομοθεσία, καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους πειθαρχικές ποινές, αλλά και ποινικές διώξεις.

Αντίθετα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ανέστειλε την αυτοδίκαια αργία εργαζομένου σε εταιρεία του ομίλου της ΔΕΗ.

Παράλληλα, το Πρωτοδικείο διέταξε την επαναφορά του υπαλλήλου στη θέση που εργαζόταν και την κανονική καταβολή των μηνιαίων αποδοχών του μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v