Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραπομπή Τσοχατζόπουλου ζητά ο εισαγγελέας

Την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και 19 ακόμη συγκατηγορουμένων του ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης.

Παραπομπή Τσοχατζόπουλου ζητά ο εισαγγελέας
Την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και 19 ακόμη συγκατηγορουμένων του ζητεί με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο εκπρόσωπος της offshore εταιρείας Bluebell Ευτύχιος Ατσοπάρδης κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του. Την τελική κρίση για το ποιοι θα παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα εκφέρει το Συμβούλιο Εφετών που σύντομα αναμένεται να εκδώσει βούλευμα.

Ο εισαγγελέας Εφετών ζητεί στις 350 σελίδες της πρότασής του να παραπεμφθούν σε δίκη οι συνολικά 20 κατηγορούμενοι για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υιοθετεί τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα των εισαγγελέων κ. Σίσκου και Κυβέλου καθώς και στα κατηγορητήρια που συνέταξε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής. Συγκεκριμένα δέχεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνέστησε εγκληματική οργάνωση με στόχο το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» που έλαβε ως «μίζα» από τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο εισαγγελικός λειτουργός ωστόσο για κάποιους από τους κατηγορουμένους ζητεί να απαλλαγούν από επιμέρους πράξεις.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη οι : Άκης Τσοχατζόπουλος, Νίκος Ζήγρας, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γιώργος Σαχπατζίδης, γνωστή δικηγόρος, Βίκυ Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Αικατερίνη Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο πρώην γ.γ, Εξοπλισμών και πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος.

Επίσης ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη οι Σπυρίδων Χατζηνικολαου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v