Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κάλπη η απόφαση δικαστών για κινητοποιήσεις

Πρόταση για να στηθούν κάλπες σε όλη την Ελλάδα ώστε οι δικαστές να ψηφίσουν για την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών τους θα υποβάλλουν δύο μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης.

Με κάλπη η απόφαση δικαστών για κινητοποιήσεις
Πρόταση για να στηθούν κάλπες σε όλη την Ελλάδα ώστε οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας να ψηφίσουν για την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών τους θα υποβάλλουν δύο μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και δύο απλά μέλη της Ενωσης στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις στις 19 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την πρόταση, την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 ζητείται να στηθούν κάλπες σε όλη την Ελλάδα (όπως γίνεται, δηλαδή, κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της ΕΔΕ) και να αποφασιστεί είτε η συνέχιση των διακοπών συνεδριάσεων καθημερινά από 10 π.μ. έως 3 μ.μ. είτε η αναστολή τους, είτε όποια άλλη πρόταση κριθεί κατάλληλη από την Γ.Σ. του ερχόμενου Σαββάτου.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι προσφυγές των δικαστών στο Μισθοδικείο, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθούν οι περικοπές στις αποδοχές τους και η αναδρομική παρακράτηση μέρους των αποδοχών τους. Σήμερα, στο Μισθοδικείο κατατέθηκαν από 46 δικαστές δυο ομαδικές αγωγές (28 και 18), όπως επίσης κατατέθηκαν και τέσσερεις ατομικές αγωγές.

Στις 19.1.2013 στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (κτίριο 13) αποφασίζουν τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος την παράταση ή μη των κινητοποιήσεών τους , στις 21.1.13 αποφασίζουν οι διοικητικοί δικαστές ενώ στις 24 Ιανουαρίου οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v