Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Τρέχουν" για τις αποκρατικοποιήσεις

Κρίσιμο χαρακτηρίζεται από το οικονομικό επιτελείο το πρώτο εξάμηνο του έτους για τις αποκρατικοποιήσεις καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν 11 project ενώ εντός του πρώτου τριμήνου κλείνουν τα «κεφάλαια» ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ.

Τρέχουν για τις αποκρατικοποιήσεις
Κρίσιμο χαρακτηρίζεται από το οικονομικό επιτελείο το πρώτο εξάμηνο του έτους αναφορικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν 11 project ενώ εντός του πρώτου τριμήνου κλείνουν τα «κεφάλαια» ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασόπουλο, εν όψει και της αυριανής συνεδρίασης του Ταμείου για τη ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα και στόχους του προγράμματος.

Ειδικά για τον ΟΛΠ, η ίδια πηγή ανέφερε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά της Cosco αλλά και προβληματισμός στο Ταμείο για το εάν θα είναι τελικά στο διαγωνισμό ένας παίχτης ή και άλλοι ανταγωνιστές.

Γενικότερα πάντως για τα λιμάνια, θα ακολουθηθεί το μοντέλο της «κατά μόνας» αποκρατικοποίησης για μεγάλα λιμάνια, μεγάλα αεροδρόμια σε αντιδιαστολή με τα μικρά τα οποία θα επιχειρηθεί η κατά ομάδες αξιοποίησή τους.

Τέλος ,την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί ενημέρωση της Βουλής από το ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με την ΕΥΑΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v