Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι θα καταθέσει ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

"Δεν αντέγραψα την λίστα ούτε αλλοίωσα το περιεχόμενό της". Σε αυτή την φράση συνοψίζονται εν ολίγοις οι ισχυρισμοί που θα προβάλει καταθέτοντας στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Τι θα καταθέσει ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ
"Δεν αντέγραψα την λίστα ούτε αλλοίωσα το περιεχόμενό της". Σε αυτή την φράση συνοψίζονται εν ολίγοις οι ισχυρισμοί που θα προβάλει καταθέτοντας σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης. Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός κρατά "κλειστά τα χαρτιά του", ωστόσο εκτιμάται ότι θα εμμείνει στα όσα έχει καταθέσει εξ αρχής. Ότι δηλαδή δεν αφαίρεσε αυτός το ονόματα από την λίστα Λαγκαρντ, καθώς και ότι δεν δημιούργησε αντίγραφο του αρχείου που του δόθηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Διώτης δεν προσήλθε στους οικονομικούς εισαγγελείς επικαλούμενος ασθένεια και έδωσε υπόμνημα με τις θέσεις του.

Ο κ. Διώτης έχει βρεθεί στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας από την ημέρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διαπίστωσαν οτι το "στικάκι" που έχουν στα χέρια τους δημιουργήθηκε στις 8.7.2011, δηλαδή την περίοδο που ο κ. Διώτης ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ και το αρχείο εκκρεμούσε στην υπηρεσία του μέχρι να παραδοθεί στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το εύρημα αυτό γεννά πολλά ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να δώσει απαντήσεις ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος πάντως αρνείται οιαδήποτε παράνομη ενέργεια.

Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του ότι δεν αλλοίωσε ούτε αντέγραψε την λίστα εκτιμάται οτι θα ζητήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο "στικάκι".

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναμένεται να δεχθεί "καταιγισμό" ερωτήσεων από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Από τις απαντήσεις που θα δώσει θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης, δηλαδή έαν η δικογραφία θα διαβιβαστεί άμεσα στην Βουλή προς διερεύνηση πολιτικών ευθυνών ή αν θα παραμείνει - για λίγο ακόμα - στα χέρια της Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v