Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύμα προσφυγών για περικοπές σε ειδικά μισθολόγια

"Κύμα" προσφυγών στην Δικαιοσύνη έχουν προκαλέσει οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις που προβλέπονται από το Μνημόνιο για τους εργαζόμενους στα ειδικά μισθολόγια.

Κύμα προσφυγών για περικοπές σε ειδικά μισθολόγια
"Κύμα" προσφυγών στην Δικαιοσύνη έχουν προκαλέσει οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις που προβλέπονται από το Μνημόνιο για τους εργαζόμενους στα ειδικά μισθολόγια.

Μετά τους δικαστές και τους εισαγγελείς, Ενώσεις στρατιωτικών και άλλων κατηγοριών ένστολων προσφεύγουν στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι οι αναδρομικές μειώσεις στους μισθούς τους είναι παράνομες και αντισυνταγματικές.

Μετά τις προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα μέλη όλων των δικαστικών ενώσεων κατέθεσαν σήμερα και αγωγές στο Μισθοδικείο ζητώντας την ακύρωση της σχετικής απόφασης του υπουργού Οικονομικών και υποστηρίζοντας ότι οι μειώσεις που υπέστησαν είναι παράνομες και αντισυνταγματικές . Όπως υποστηρίζουν , δικαστήρια άλλων χωρών έκριναν αντισυνταγματικές περικοπές μικρότερης έκτασης.

Παράλληλα αντισυνταγματικές χαρακτηρίζουν τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών τους Ομοσπονδίες και Ενώσεις ένστολων οι οποίες επίσης προσέφυγαν κατά του Μνημονίου ΙΙΙ και της αναδρομικής περικοπής των αποδοχών τους.

Συγκεκριμένα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν: 1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος), 2) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, 3) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, 4) η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, 5) η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, 6) η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και 7) το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, όπως επίσης 590 στρατιωτικοί και 10 λιμενικοί υπάλληλοι.

Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι τόσο το Μνημόνιο ΙΙΙ, όσο και η υπουργική απόφαση για την τμηματική αναδρομική επιστροφή μέρους των αποδοχών τους, αλλά και του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος παραβιάζει το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v