Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκπίπτουν οι ζημιές λόγω... ληστείας

Η ζημία που υφίσταται επιχείρηση λόγω απώλειας περιουσιακού της στοιχείου από ληστεία ή κλοπή εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα της διαχειριστικής περιόδου, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ.

Εκπίπτουν οι ζημιές λόγω... ληστείας
Με κλέψανε. Υπέστην ζημία. Μπορεί η εφορία να αναγνωρίσει τα κλεμμένα και να φορολογηθώ για χαμηλότερα ακαθάριστα έσοδα;

Το ερώτημα αυτό υπέβαλε (πάνω-κάτω) επιχείρηση η οποία υπέστη ζημία μετά από κλοπή και τώρα έρχονται το υπουργείο Οικονομικών και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να απαντήσουν... καταφατικά. Ναι, η ζημία εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών γίνεται γνωστό ότι έγινε αποδεκτή γνωμοδότηση του ΝΣΚ , σύμφωνα με την οποία η ζημία που υφίσταται επιχείρηση, λόγω απώλειας περιουσιακού της στοιχείου από ληστεία ή κλοπή, εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα της διαχειριστικής περιόδου (χρήσης) κατά την οποία έλαβε χώρα το ζημιογόνο γεγονός, εφόσον, κατά την κρίση της φορολογικής αρχής, η ζημία είναι οριστική, δηλαδή βέβαιη ως προς την ύπαρξη και εκκαθαρισμένη κατά ποσό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v