Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύλληψη 32χρονου για εγκληματική οργάνωση

Ένας ακόμη εμπλεκόμενος στην υπόθεση των παρόχων ρεύματος Energa Hellas Power συνελήφθη χθες το βράδυ στην Φιλοθέη, μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο ειδικός ανακριτής Σπύρος Γεωργουλέας.

Σύλληψη 32χρονου για εγκληματική οργάνωση
Ένας ακόμη εμπλεκόμενος στην υπόθεση των παρόχων ρεύματος Energa-Hellas Power συνελήφθη χθες το βράδυ στην Φιλοθέη, μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο ειδικός ανακριτής Σπύρος Γεωργουλέας.

Πρόκειται για την έκτη σύλληψη στην υπόθεση των παρόχων που φέρονται να παρακρατούσαν το τέλος ακινήτων ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του 33χρονου Χρήστου Κοτσαϊδη, στηρίχθηκε σε στοιχεία από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκομένων στην Κύπρο. Το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του αφορά τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή και ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί πέντε ακόμη άτομα με ανάλογα αδικήματα καθώς ως υπεύθυνοι των εταιρειών Energa και Hellas Power φέρονται να μην κατέβαλαν ως όφειλαν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ενέργειας αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπρατταν. Αντίθετα κατηγορούνται ότι εξήγαγαν τα επίμαχα ποσά, περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v