Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λίστα Λαγκάρντ: Βρέθηκε η μέρα εγγραφής του USB

Την ακριβή ημερομηνία δημιουργίας του USB με τα ονόματα της " λίστας Λαγκάρντ" που τους παραδόθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, φέρονται να γνωρίζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Λίστα Λαγκάρντ: Βρέθηκε η μέρα εγγραφής του USB
Την ακριβή ημερομηνία δημιουργίας του USB με τα ονόματα της " λίστας Λαγκάρντ" που τους παραδόθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, φέρονται να γνωρίζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνές τους προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται εάν το περιεχόμενο του USB αποτελεί το πρώτο αντίγραφο από τον ψηφιακό δίσκο της λίστας Λαγκάρντ ή αν έχει αναπαραχθεί πολλές φορές.

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις των στενών συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής όλοι οι μάρτυρες -συμπεριλαμβανομένων των δύο που εξετάστηκαν σήμερα- αρνούνται ότι παρέλαβαν μετέγραψαν ή αλλοίωσαν το περιεχόμενο του αρχικού ψηφιακού δίσκου που είχε παραδοθεί από την Κριστιν Λαγκάρντ στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις συνεργατών του κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, καθώς ζητούμενο για τους εισαγγελείς είναι ο εντοπισμός του προσώπου ή των προσώπων που φύλαξαν ή μετέγραψαν το περιεχόμενο της αρχικής λίστα Λαγκάρντ.

Οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου πάντως αναμένεται να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου την Τετάρτη στους οικονομικούς εισαγγελείς. Πρόκειται για την εξαδέλφη του πρώην τσάρου της οικονομίας Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη, καθώς και τον σύζυγο της αδελφής της Ανδρεα Ρωσσώνη.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να εξεταστούν ως ύποπτοι αφορούν: ηθική αυτουργία σε νόθευση εγγράφου, ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφου, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ύποπτοι προσανατολίζονται στο να καταθέσουν διά των συνηγόρων τους υπομνήματα.

Οι εξηγήσεις τους, την προσεχή Τετάρτη, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς από αυτές θα κριθεί εν πολλοίς η δίκη τους ποινική μεταχείριση αλλά και του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι και η ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου από το ΣΔΟΕ, καθώς εάν τελικώς διαπιστωθεί ότι τα επίμαχα ποσά είναι δηλωμένα, δηλαδή έχουν φορολογηθεί, τότε δεν υφίσταται ζημία σε βάρος του Δημοσίου και συνεπώς θα αλλάξουν τα αδικήματα που αποδίδονται στους ίδιους αλλά και στον κ. Παπακωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v