Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγνωστη η πορεία της Λίστας Λαγκάρντ

Αγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, η" διαδρομή" της " λίστας Λαγκάρντ στο γραφείο του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Υπομνήματα ετοιμάζουν οι συγγενείς του.

Αγνωστη η πορεία της Λίστας Λαγκάρντ
Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, η" διαδρομή" της " λίστας Λαγκάρντ στο γραφείο του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου καθώς οι συνεργάτες του που εξετάζονται τις τελευταίες ημέρες από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη φέρονται να δηλώνουν άγνοια και να υποστηρίζουν ότι "ούτε είδαν ούτε άγγιξαν" την περίφημη λίστα.

Και ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς εξακολουθούν να ψάχνουν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που αφαίρεσαν , σύμφωνα με τις ενδείξεις, τα ονόματα των συγγενών του πρώην υπουργού, ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται να αποποιείται την ευθύνη και να δηλώνει ότι " δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός", ενώ με σημερινές του δηλώσεις υποστηρίζει ότι δεν ξέρει ποιος αλλοίωσε τη λίστα, αν και έχει υποψίες.

Οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου πάντως αναμένεται να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου την Τετάρτη στους οικονομικούς εισαγγελείς. Πρόκειται για την εξαδέλφη του πρώην τσάρου της οικονομίας Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη, καθώς και τον σύζυγο της αδελφής της Ανδρεα Ρωσσώνη.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να εξεταστούν ως ύποπτοι αφορούν: ηθική αυτουργία σε νόθευση εγγράφου, ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφου, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ύποπτοι προσανατολίζονται στο να καταθέσουν διά των συνηγόρων τους υπομνήματα.

Οι εξηγήσεις τους, την προσεχή Τετάρτη, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς από αυτές θα κριθεί εν πολλοίς η δίκη τους ποινική μεταχείριση αλλά και του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι και η ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου από το ΣΔΟΕ καθώς εάν τελικώς διαπιστωθεί ότι τα επίμαχα ποσά είναι δηλωμένα, δηλαδή έχουν φορολογηθεί, τότε δεν υφίσταται ζημία σε βάρος του Δημοσίου και συνεπώς θα αλλάξουν τα αδικήματα που αποδίδονται στους ίδιους αλλά και στον κ. Παπακωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v