Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις + μία προσφορές για το Ταμιευτήριο

Στο ΤΧΣ κατατέθηκαν οι προσφορές από Εθνική, Eurobank και Alpha για το υγιές κομμάτι του Τ.Τ. Προσφορά και από Τ. Αττικής. Στην Κομισιόν για εξέταση οι προτάσεις. Επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον οι εμπλεκόμενες τράπεζες.

Τρεις + μία προσφορές για το Ταμιευτήριο
Στην τελική ευθεία η διαδικασία διάσπασης και πώλησης του υγιούς τμήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι σήμερα κατέθεσαν τις τελικές τους προσφορές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την απόκτηση του Τ.Τ. η Εθνική, η Eurobank και η Αlpha Bank, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορά κατατέθηκε και από την Τράπεζα Αττικής, η διοίκηση της οποίας είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Ταμιευτηρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε επαφή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Αττικής Γ. Γαμβρίλη με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε το ενδιαφέρον για την απόκτηση του υγιούς τμήματος του Τ.Τ., καθώς εκτιμά ότι είναι συμπληρωματικό με τις εργασίες της Τράπεζας Αττικής.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, το ΤΧΣ θα αποστείλει τις προσφορές στη γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν προκειμένου να κριθεί ποια είναι η καλύτερη.

Η απάντηση από τις Βρυξέλλες αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη Παρασκευή ή το αργότερο τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, το ΤΧΣ και η Τράπεζα της Ελλάδος θα προχωρήσουν αυτόματα (κατά τα πρότυπα της ΑΤΕ) στη διάσπαση του Τ.Τ. και στην άμεση διάθεση του «καλού» κομματιού στον υποψήφιο που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέθεσε τελική προσφορά η Τράπεζα Πειραιώς.

Επιβεβαίωση από Alpha Bank

Σε χρηματιστηριακή της ανακοίνωση, η Alpha Bank αναφέρει τα εξής:

"Αναφορικά με δημοσιεύματα του τύπου, η Alpha Τράπεζα επιβεβαιώνει το καταρχάς ενδιαφέρον της για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε., δίχως, επί του παρόντος, να δύναται, εκ του νόμου και βάσει συμβατικής προβλέψεως, να παράσχει οιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Η παρούσα δημοσιεύεται (και) εις απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς".

Η ανακοίνωση της Τ. Αττικής

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την υποβολή προτάσεων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από ενδιαφερόμενες τράπεζες, η Αttica Bank επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για την συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία.

Ωστόσο, λόγω της δήλωσης εμπιστευτικότητας που έχει υπογράψει, ωστόσο, προς την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν δύναται να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Η Τράπεζα, για κάθε στο μέλλον τυχόν εξέλιξη, θα τηρήσει το επενδυτικό κοινό ενήμερο στο πλαίσιο του νόμου.


Εθνική: Παραμένει υπό προϋποθέσεις το ενδιαφέρον

Αναφορικά με το από 4 Ιανουαρίου 2013 αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για επιβεβαίωση ή διάψευση δημοσιευμάτων του οικονομικού τύπου σχετικά με την υποβολή προτάσεων στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το Ν. 3601/2007 οποιεσδήποτε σχετικές διαδικασίες (συνεπώς και η συμμετοχή σε αυτές) είναι απόρρητες και απαγορεύεται ρητά η παροχή ή δημοσίευση κάθε πληροφορίας για αυτές.

Κατά τα λοιπά, και λαμβάνοντας υπόψη την προτεραιότητα της εν εξελίξει δημόσιας πρότασης της ΕΤΕ προς τους μετόχους της Τράπεζας Eurobank Ergasias, το ενδιαφέρον της Τράπεζας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπό προϋποθέσεις, δεν έχει παύσει


Eurobank: Ενδιαφέρον υπό προϋποθέσεις 

Κατόπιν του από 4 Ιανουαρίου 2013 αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (EK) για επιβεβαίωση ή διάψευση των πληροφοριών που αναφέρονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου σχετικά με την υποβολή προτάσεων στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος (TT), η Eurobank επιβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, υπό προϋποθέσεις, για το TT.

Ωστόσο, η ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικώς με το θέμα αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v