Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για κατάθεση οι "απόντες" της λίστας Λαγκάρντ

Τους τρεις δικαιούχους των λογαριασμών τα ονόματα των οποίων δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ καλούν ως ύποπτους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Για κατάθεση οι απόντες της λίστας Λαγκάρντ
Τους τρεις δικαιούχους των λογαριασμών τα ονόματα των οποίων δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ καλούν ως ύποπτους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Μέσα στις επόμενες μέρες από το γραφείο τους θα περάσουν να δώσουν εξηγήσεις για την αλλοίωση της λίστας οι Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της και ο άντρας της αδερφής της.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τα μη πολιτικά πρόσωπα θα ξανακληθούν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ.κ. Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν και συνεργάτες του γραφείου του Παπακωνσταντίνου ως ύποπτοι για εξηγήσεις.

Παράλληλα για τις ξαδέρφες του πρώην υπουργού θα γίνει φορολογικός έλεγχος όπως για όλα τα πρόσωπα της λίστας.

Εν τω μεταξύ ως προς τον φορολογικό έλεγχο που γίνεται για όλους τους μεγαλοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ, από τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι κάποιοι δεν κάλυπταν τα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα κληθούν για εξηγήσεις όλα τα πρόσωπα που δεν δικαιολογούν τα δηλωμένα εισοδήματα τους στις καταθέσεις που εντοπίστηκαν.

Παραιτήθηκε η Ελ. Παπακωνσταντίνου από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα υπέβαλε την παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ η δικηγόρος Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του Γ. Παπακωνσταντίνου, το όνομα της οποίας (όπως και του συζύγου της Συμεών Σικιαρίδη) είχε αφαιρεθεί, κατά τους οικονομικούς εισαγγελείς, από τη λίστα Λαγκάρντ.

Στην επιστολή παραίτησης, η κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι οι καταθέσεις στην HSBC έχουν αποκτηθεί νομίμως, αλλά παραιτείται προκειμένου να διεκολύνει το έργο του ΤΑΙΠΕΔ μετά και το θόρυβο που έχει προκληθεί με τη λίστα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v