Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόφαση για μετακινήσεις στελεχών από τις εφορίες

Απόφαση για μετακίνηση στελεχών από τις εφοριές υπέγραψε παραμονές της νέας χρονιάς ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Μαυράγης γεγονός που προκάλεσε νέα αντίδραση της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Απόφαση για μετακινήσεις στελεχών από τις εφορίες
Νέο κύκλο αναστάτωσης και έντονων αντιδράσεων προκαλεί η τρίτη κατά σειρά «απόπειρα» του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη για μετακινήσεις 63 διευθυντών και υποδιευθυντών (51) και εποπτών (12) Εφοριών και του ΣΔΟΕ .

Με δύο αποφάσεις οι οποίες υπεγράφησαν στις 31 Δεκεμβρίου και έχουν σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μετακινούνται συνολικά 63 στελέχη, και πάλι χωρίς αξιολόγηση, αλλά με κομματικά και «Μαυρογιαλούρεια» κριτήρια όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι των εφοριακών.

Στο στόχαστρο φαίνεται να είναι ο γενικός διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ο οποίος για τρίτη φορά επιχειρείται να φύγει από το ΣΔΟΕ, αυτή τη φορά για να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου στην Εφορία Α’ Αθηνών.

Από τις μετακινήσεις ξεχωρίζει και αυτή του κ. Γιώργου Κουστολιά, στενού συνεργάτη και μέχρι σήμερα Διευθυντή του γραφείου του κ. Μαυραγάνη, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα Διευθυντή στο Διαπεριφερειακό Κέντρο Αθηνών, όπου χτυπά η καρδιά των ελέγχων των μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας των Εφοριακών. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

"Δυστυχώς ούτε το πνεύμα των Χριστουγέννων, ούτε η αλλαγή του χρόνου εμποδίζει τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, να συνεχίσει τις λογικές «Μαυρογιαλούρου» της μεταπολεμικής εποχής.

Με νέες αποφάσείς του στις 31.12.2012 (!) έκανε νέες τοποθετήσεις - μετακινήσεις Διευθυντών αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε (;) τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις.

Η Ομοσπονδία εφοριακών για μια φορά ακόμη, όπως διαχρονικά κάνει με παρεμβάσεις της (τα πλήρη κείμενα στο www.poedoy.gr) τονίζει:

1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΟΡΑ με ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ - ΕΝΙΑΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (γραπτές εξετάσεις κ.λπ.). Πλήρη εφαρμογή του Υπαλληλικού Κώδικα και κατάργηση του άρθρου 55 του Ν. 4002/2011.

2. Δεν θα μείνουμε απαθείς στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες μας ΧΘΕΣ - ΣΗΜΕΡΑ - ΑΥΡΙΟ. Αν δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τις πρόσφατες εξελίξεις, απλά θα έχουν την ίδια τύχη με τους πρωταγωνιστές.

3. Καλούμε τόσο τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση όσο και αυτά που είναι στην Αντιπολίτευση, να ξεκαθαρίσουν την στάση τους, για το όλο θέμα και να μην κρύβονται πίσω από προφάσεις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v