Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκάνδαλο Λαυρεντιάδη: Προφυλάκιση για τρεις

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους τρία πρώην μέλη του Δ.Σ της Proton Bank, οι οποίοι συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων που εκδόθηκαν σε βάρος τους. Αίτηση αποφυλάκισης από τον Λαυρεντιάδη.

Σκάνδαλο Λαυρεντιάδη: Προφυλάκιση για τρεις
Την προφυλάκιση των τριών πρώην μελών του Δ.Σ της Proton Bank, οι οποίοι συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων που εκδόθηκαν σε βάρος τους για τα ύποπτα δάνεια 701 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν από την τράπεζα προς εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αποφάσισε η ανακρίτρια.

Νωρίτερα, απολογήθηκαν στην 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη οι Αντώνης Αθανάσογλου, Τρύφων Κολλίντζας και Δημήτρης Σαραμαντής οι οποίοι εν πολλοίς αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται και δηλώνουν άγνοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της απολογίας του ο Δημήτρης Σαραμαντής ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια ότι δεν γνώριζε για την διασύνδεση του Λαυρεντιάδη με τις εταιρείες προς τις οποίες χορηγήθηκαν τα δάνεια.

"Παραπλανήθηκα από το Λαυρεντιάδη και από εκείνους που είχε παραπλανήσει πριν από εμένα. Αγνοούσα τα πάντα χωρίς υπαιτιότητα μου. Δεν παραπλάνησα, παραπλανήθηκα. Όλα όσα αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων , εμείς κατά τους κρίσιμους χρόνους τα αγνοούσαμε χωρίς καμία υπαιτιότητά μας", φέρεται να ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια.

Από την πλευρά του ο Τρύφων Κολλίντζας υπογράμμισε στην απολογία του ότι παραιτήθηκε τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του λόγω μή εκπλήρωσης βασικών δεσμεύσεων του Λαυρεντιάδη ως προς τον τρόπο διοίκησης της τράπεζας.

Μάλιστα ο κ. Κολλίντζας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως την ανάληψη από τον κ. Λαυρεντιάδη 50 εκατομμυρίων ευρώ από τον λογαριασμό του βασικού μετόχου και την μή καταβολή από τον ίδιο 100 εκατομμύρια ευρώ για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

"Δεν ανήκα στο περιβάλλον Λαυρεντιάδη, δεν γνωρίζω αν οι συμβάσεις με τις εταιρίες του ήταν εικονικές ούτε ότι εξυπηρετούνταν συμφέροντα του βασικού μετόχου (σ.σ. Λαυρεντιάδη).

Εν τω μεταξύ επιστολή υποστήριξης του Τρύφωνος Κολλίντζα ο οποίος είναι καθηγητής του οικονομικού πανεπιστημίου απέστειλαν στην ανακρίτρια 13 συνάδελφοί του, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης καθώς και ένα καθηγητής του ΜΙΤ.

Εν τω μεταξύ, κατά του εντάλματος προσωρινής κρατησης προσέφυγε στην ανακρίτρια ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επικαλούμενος κυρίως λόγους υγείας. Επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η διαβίωση του στο κελί και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v