Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη κριτική στο φορολογικό από τους Εφοριακούς

Κριτική στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή ασκεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών, επισημαίνοντας ότι μεγάλα τμήματα του πληθυσμού θα πληρώσουν επιπλέον φόρο με διάφορα τεχνάσματα.

Έντονη κριτική στο φορολογικό από τους Εφοριακούς
Κριτική στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, ασκεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι μεγάλα τμήματα του πληθυσμού (χαμηλά και μεσαία εισοδήματα) θα πληρώσουν επιπλέον φόρο, με διάφορα τεχνάσματα, με χαρακτηριστική περίπτωση την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Ειδικότερα για τις φοροαπαλλαγές, η ΠΟΕ- Δ.Ο.Υ. επισημαίνει ότι αναγκαίες φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις δαπανών (υγείας, ενοικίων, τόκων στεγαστικών κ.λπ.) θα καταργηθούν ή θα μειωθούν, την ίδια στιγμή που παραμένουν φοροαπαλλαγές που προκαλούν.

Παράλληλα τονίζει ότι πολλές κατηγορίες μεγάλων εισοδημάτων θα ελαφρυνθούν, όπως για παράδειγμα όσοι εισπράττουν μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια ή από μερίσματα.

Εισοδηματίας που έχει έσοδα από ενοίκια 200.000 το χρόνο, πριν πλήρωνε 77.420 φόρο, τώρα θα πληρώσει 63.240, δηλαδή 14.180 λιγότερα. Μερισματούχος Α.Ε., η οποία διανέμει μέρισμα 100.000, πριν πλήρωνε φόρο 25.000 (25% συντελεστής) τώρα 10.000 (10% συντελεστής).

Η ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. τονίζει ότι δεν έγινε διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού, η αναγκαιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής παραμένει ζητούμενο, χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» την απλοποίηση του φορολογικού και καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με κεντρικό σχεδιασμό και δικαιοσύνη τα φορολογικά προβλήματα επιδεικνύοντας «την αναγκαία πολιτική βούληση, που δεν εμφανίστηκε ακόμη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v