Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμπληρωματική κατάθεση για Α. Γεωργίου

Κλήση σε συμπληρωματικές εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου αποστέλλουν στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και σε αλλα δύο πρωην μέλη του Δ.Σ οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης

Συμπληρωματική κατάθεση για Α. Γεωργίου
Κλήση σε συμπληρωματικές εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου αποστέλλουν στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και σε άλλα δύο πρώην μέλη του Δ.Σ οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης που ερευνούν τις καταγγελίες περί σκόπιμης διόγκωσης του χρέους της χώρας το 2009 με απώτερο σκοπό την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα από τους εισαγγελείς με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην μελους της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, η οποία ισχυρίστηκε ότι το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά για να φτάσει από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4% προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η δικογραφία απεστάλη στην Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η Βουλή έκρινε πως δεν συντρέχουν πολιτικές ευθύνες και επέστρεψε την δικογραφία με το συνοδευτικό πόρισμα στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Βάσει αυτού του πορίσματος οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν σε συμπληρωματικές εξηγήσεις εμπλεκομένους στην υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v