Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προκαταρκτική έρευνα για δημοσίευμα της "6 MΕΡΕΣ"

Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφορικά με δημοσίευμα ότι εδώ και 1,5 χρόνο έχει καταρτιστεί λίστα ονόματα που επιδεικνύουν «αιφνίδιο και μεγάλο πλουτισμό» αλλά η έρευνα έχει βαλτώσει.

Προκαταρκτική έρευνα για δημοσίευμα της 6 MΕΡΕΣ
Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφορικά με την βασιμότητα δημοσιεύματος της εφημερίδας «6 ΜΕΡΕΣ» σύμφωνα με το οποίο εδώ και 1,5 χρόνο έχει καταρτιστεί λίστα από το Υπουργείο Οικονομικών με 1.747 βαριά ονόματα που επιδεικνύουν «αιφνίδιο και μεγάλο πλουτισμό» και η έρευνα έχει βαλτώσει.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πώς η εντολή ελέγχου από το υπουργείο Οικονομικών δόθηκε τον Απρίλιο του 2011 και αφορούσε 1.747 άτομα σε όλη την Ελλάδα, για τα οποία το σύστημα Elenxis έδωσε ενδείξεις αιφνίδιου πλουτισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν έχουν υπάρξει ακόμα αποτελέσματα, γι αυτό η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου ζήτησε από το τμήμα οικονομικού εγκλήματος να ερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στον κατάλογο με τους 1.747 ελεγχόμενους φορολογούμενους που ελέγχονται περιλαμβάνονται:

Βουλευτές, πρώην βουλευτές, πρώην αρχηγός κόμματος, μικροί και μεγάλοι κατασκευαστές, γνωστοί διανοούμενοι, έμποροι όπλων, δημοσιογράφοι, πρώην και νυν μιντιάρχες, παράγοντες του ποδοσφαίρου, ξενοδοχειακοί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v