Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 6,8 δισ. οι φόροι από τα φετινά εκκαθαριστικά

Βουνό ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να προκαλέσουν τα φετινά εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέσω των οποίων 5,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να ενισχύσουν τα ταμεία του Δημοσίου με 6,8 δισ.

Στα 6,8 δισ. οι φόροι από τα φετινά εκκαθαριστικά
Βουνό ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να προκαλέσουν τα φετινά εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέσω των οποίων 5,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να ενισχύσουν τα ταμεία του Δημοσίου με 6,8 δισ. ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει σχεδόν ολοκληρώσει – απομένουν λίγες δηλώσεις με λάθη- την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων και έχει βεβαιώσει φόρους 6,8 δισ. ευρώ.

Ο φόρος εισοδήματος είναι σχεδόν πενταπλάσιος σε σχέση με πέρυσι καθώς από τα 1,2 δισ. ευρώ έφτασε τα 5,162 δισ. ευρώ αναδεικνύοντας ανάγλυφα το μέγεθος των επιβαρύνσεων.

Στο ποσό αυτό έρχονται να προστεθούν 1,367 δισ. ευρώ από την έκτακτη εισφορά και 293 εκατ. ευρώ από το τέλος επιτηδεύματος φυσικών προσώπων που ενσωματώθηκαν στα φετινά εκκαθαριστικά.

Την ίδια ώρα, τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο από τις αρχές του έτους έχουν ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ, ενώ η περιβόητη ρύθμιση διευκόλυνσης των φορολογουμένων να πληρώνουν σε δόσεις ακόμα μικρότερες των 100 ευρώ και σε διάστημα έως και 48 μηνών, έχει εξαγγελθεί πολλές φορές αλλά ακόμα αναζητείται…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v