Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Επτά εταιρίες στην επόμενη φάση για το 33%

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των οκτώ (8) εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΟΠΑΠ: Επτά εταιρίες στην επόμενη φάση για το 33%
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των οκτώ εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας θα συμμετάσχουν οι εξής επτά εταιρείες και κοινοπραξίες που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής: 

- BC Partners

- Emma Delta Ltd., επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd. με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%). 

- Κοινοπραξία των εταιριών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd. (41%) και Helvason Ltd. (4%). 

- Κοινοπραξία των εταιριών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd. (66%). 

- Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρίας Fosun international.

- Third Point LLC.

- TPG Capital.


Εκτός της διαδικασίας τέθηκε η καναδική Triple Five World Group Properties Limited, η οποία δραστηριοποιείται σε τουριστικά projects, πάρκα αναψυχής και κτίρια γραφείων.   

Σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, θα εγκριθούν τα κείμενα για τη β΄ φάση του διαγωνισμού, που θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v