Nomura: OSI το 2015-16 ή αποσταθεροποίηση

Συνολικά, η χθεσινή συμφωνία αποτελεί σημαντική πρόοδο, μετά από εβδομάδες αδιέξοδης συζήτησης, εκτιμά η Nomura. Τα θετικά και τα αρνητικά του deal στις Βρυξέλλες. Γιατί είναι απαραίτητο το OSI.

Nomura: OSI το 2015-16 ή αποσταθεροποίηση
Συνολικά, η χθεσινή συμφωνία αποτελεί σημαντική πρόοδο, μετά από εβδομάδες αδιέξοδης συζήτησης, εκτιμά η Nomura. Στα θετικά, η συμφωνία έχει θέσει κάποιες νέες αρχές και επιπρόσθετα έχει δημιουργήσει λίγο περισσότερο χώρο στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου «να αναπνεύσει».

Από την αρνητική πλευρά βλέπουμε πολλούς παράγοντες: η όλη συμφωνία εξαρτάται από την επιτυχημένη επαναγορά μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου και δεύτερον, η πιθανότητα ενός επιπρόσθετου OSI μετά το 2015-16 φαίνεται εξαιρετικά χαμηλή σε αυτό το στάδιο, εκτιμά η Nomura.

Παρ 'όλα αυτά, κατά την άποψή τους, το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δεν λύνεται με μειώσεις επιτοκίων και επαναγορές. Προκειμένου η Ελλάδα να επιβιώσει τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, χωρίς σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις και πολιτικές συνέπειες, το 2015-16 ένα ουσιαστικό OSI απαιτείται και αυτό απέχει πολύ από τη σημερινή συμφωνία σε αυτό το σημείο. Οι εκταμιεύσεις των δόσεων που θα δοθούν σταδιακά στο 1ο τρίμηνο θα καθυστερήσουν την απαιτούμενη ρευστότητα που χρειάζεται η Ελληνική Οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v