Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για συνταγογραφήσεις

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο 200.000 συνταγές ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ εκτελέστηκαν τον περασμένο Αύγουστο ενώ η συνταγογράφηση έγινε ένα μήνα αργότερα, τον Σεπτέμβριο.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για συνταγογραφήσεις
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας " Έθνος" σύμφωνα με το οποίο 200.000 συνταγές ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ εκτελέστηκαν τον περασμένο Αύγουστο ενώ η συνταγογράφηση έγινε ένα μήνα αργότερα, τον Σεπτέμβριο.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε προκαταρκτική εξέταση, διοικητική έρευνα για την υπόθεση διενεργεί ήδη ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , Λ. Παπαγεωργόπουλος, ενώ έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν απέκλεισε τη περίπτωση λάθους στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της μηχανογραφικής επεξεργασίας, ενώ για τεχνικό λάθος έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενες συνταγές που εκτελέσθηκαν νομίμως τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ενόψει της επερχόμενης κινητοποίησης του κλάδου τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v