Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ

Στη βουλή ώστε να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και δη διαβιβάζεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ.

Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ
Στη βουλή ώστε να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, και δη των πρώην υπουργών οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου, διαβιβάζεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ.

"Παρακαλούμε δε για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω CD", αναφέρει στο διαβιβαστικό έγγραφο ο αντιεισαγγελέας Ν. Παντελής.

Μαζί με τη δικογραφία διαβιβάζεται στη βουλή και το στικάκι που περιέχει 2.059 ονόματα Ελλήνων καταθέτων στην τράπεζα HSBC.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης έχουν εξετάσει ως υπόπτους τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτη και Γ. Καπελέρη.

Οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος βρίσκονται εν αναμονή της παραλαβής της λίστας Λαγκάρντ που ζητήθηκε εκ νέου από τις γαλλικές αρχές, ώστε να απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος μη πολιτικών προσώπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v