Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Κούρος

Στήριξη της επιχειρηματικότητας από το κράτος, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα «εθνική ανάγκη» ώστε η οικονομία να οδηγηθεί σε τροχιά ανάπτυξης, ζήτησε η Λέσχη Επιχειρηματικότητας κατά την απονομή των βραβείων Κούρος

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Κούρος
Στήριξη της επιχειρηματικότητας από το κράτος, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα «εθνική ανάγκη» ώστε η οικονομία να οδηγηθεί σε τροχιά ανάπτυξης, ζήτησε η Λέσχη Επιχειρηματικότητας κατά τη χθεσινή απονομή των επιχειρηματικών βραβείων Κούρος.

Με αφορμή την τελετή, ο πρόεδρος της Λέσχης Κωνσταντίνος Ευριπίδης υπογράμμισε ότι υπάρχουν λύσεις που δεν κοστίζουν, όπως φορολογικά κίνητρα, απλοποιημένες διαδικασίες, διαμόρφωση ενός σταθερού και εύρυθμου λειτουργικού περιβάλλοντος, ώστε να αναδειχθούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από ιδιώτες.

Εξήρε δε την προσπάθεια νέων επιχειρήσεων που, παρά το αρνητικό περιβάλλον, την έλλειψη ρευστότητας και την αβεβαιότητα, συνεχίζουν να δημιουργούν και να αναπτύσσονται, χαρακτηρίζοντάς τες τις μοναδικές ελπίδες εξόδου από τη σημερινή κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκαν και οι βραβεύσεις που αφορούν νέα δυναμικά επιχειρηματικά σχήματα. Συγκεκριμένα, το Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ Ανάπτυξης & Καινοτομίας απονεμήθηκε στον κ. Απόστολο Κάκκο, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της LAMDA Hellix Α.Ε. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους data center στη ΝΑ. Ευρώπη καθώς υπήρξε κερδοφόρος από το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας το 2003. Από τότε έως και σήμερα η εταιρεία έχει πολλαπλασιάσει τα κέρδη της και συνεχίζει να αναπτύσσεται προσφέροντας τεχνολογικές υπηρεσίες.

Το Βραβείο Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό Στίβο απονεμήθηκε στον κ. Νικόλαο Μπακατσέλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε. και της Pyramis Deutschland GmbH. Πρόκειται για εταιρεία η οποία διατηρεί το 100% της παραγωγή της στην Ελλάδα, ενώ διαθέτει 9 θυγατρικές στο εξωτερικό, προωθώντας τον κύριο όγκο της δραστηριότητάς της.

Το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς απονεμήθηκε φέτος στην Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και στους προέδρους της, για την εθελοντική τους προσφορά τα τελευταία 50 χρόνια στη διάδοση, ανάπτυξη και προβολή του σύγχρονου management στην Ελλάδα.

Τα βραβεία απένειμαν ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά και η απονομή δύο ακόμη βραβείων. Συγκεκριμένα, απονεμήθηκε το Βραβείο Green Dreams-Πράσινη Επιχειρηματικότητα στον Δρα Βασίλη Θεοχαράκη, ιδρυτή και πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας νανοτεχνολογίας NanoPhos Α.Ε. και στον Δρα Ιωάννη Αραμπατζή, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της NanoPhos Α.Ε. Την απονομή έκανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Μιχάλης Κολακίδης.

Επίσης, απονεμήθηκε το Βραβείο ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ για το Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς 2012, το οποίο συνοδεύεται από έπαθλο 50.000 ευρώ, στη Ρεβέκκα Πιτσίκα της People for Business. Η επιχείρηση που έχει ως έδρα την Αθήνα ειδικεύεται στην παροχή εξειδικευμένων και αποκλειστικών υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού.

Η επιχείρηση επιλέχθηκε λόγω της σταθερά αναπτυσσόμενης κερδοφορίας τα τελευταία 4 χρόνια, του υψηλού περιθωρίου κέρδους και της επίτευξης των στόχων που είχε θέσει το τελευταίο 12μηνο. Από την έναρξη της λειτουργίας της, το 2007, η People for Business έχει επανατοποθετήσει 752 επαγγελματίες, ενώ μέσα στη φετινή χρονιά έχει προσφέρει εργασία σε 147 άτομα, 40 εκ των οποίων απέκτησαν θέσεις στην αγορά εργασίας του εξωτερικού, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο νέους δρόμους συνεργασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v