Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Συνδυασμός λύσεων για Ελλάδα

Η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται σε συνδυασμό παραγόντων, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ. Ανέφερε επέκταση του προγράμματος του EFSF κατά 10 δισ. ευρώ. Η κάθε χώρα να βοηθήσει με τον τρόπο της.

Μέρκελ: Συνδυασμός λύσεων για Ελλάδα
Υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξει λύση για την εκταμίευση της δόσης της Ελλάδας τη Δευτέρα, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγεκλα Μέρκελ, απορρίπτωντας όμως την ιδέα ότι μεγάλες και θαρραλέες ενέργειες θα μπορέσουν να λύσουν την κρίση της Ευρώπης "εν μια νυκτί", όπως μεταδίδει το Reuters.

"Πιστεύω ότι υπάρχουν πιθανότητες, δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα, όμως υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί λύση τη Δευτέρα", δήλωσε στην Bundestag κατά τη διάρκεια συζήτησης για γερμανικό προϋπολογισμό.

"Όμως η επιθυμία για μια πράξη, μια λύση-θαύμα, μια αλήθεια, σημαίνει ότι όλα τα προβλήματά μας θα έχουν λυθεί αύριο... αυτό δεν θα γίνει. Αυτό που έχει παραμεληθεί για δεκαετίες δεν μπορεί να τακτοποιηθεί εν μια νυκτί και ως εκ τούτου θα χρειαστούμε να κινούμαστε βήμα-βήμα", τόνισε.

Η κ. Μέρκελ συμπλήρωσε ότι οι ηγέτες της ΕΕ μπορεί να αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν νέα συνεδρίαση στις αρχές του επόμενου χρόνου προκειμένου να εξασφαλιστεί συμφωνία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι αύριο και την Παρασκευή πραγματοποιείται Σύνοδος Κορυφής για το θέμα αυτό.

Νωρίτερα, είχε δηλώσει σε γερμανούς βουλευτές ότι το κενό χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το 2016 μπορεί να καλυφθεί μέσω ενός συνδυασμού παραγόντων όπως μείωση επιτοκίων και επέκταση του προγράμματος του EFSF.

Συγκεκριμένα, στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με Γερμανούς βουλευτές, η κα. Μέρκελ έκανε λόγο και για επέκταση των εγγυήσεων του ΕFSF κατά 10 δισ. ευρώ δηλώνοντας πως η Γερμανία θα μπορούσε να αναλάβει κάποιο μέρος από αυτό το κόστος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος προσέθεσε ότι "πολλές διαφορετικές χώρες της ευρωζώνης μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα με διαφορετικούς τρόπους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v