Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρήνες της Φωτιάς:Σε δίκη παραπέμπονται 18 άτομα

Σε δίκη για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", παραπέμπονται 18 άτομα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Πυρήνες της Φωτιάς:Σε δίκη παραπέμπονται 18 άτομα
Σε δίκη για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", παραπέμπονται 18 άτομα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η νέα δίκη που θα διεξαχθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στις φυλακές Κορυδαλλού, αφορά σωρεία βομβιστικών επιθέσεων της οργάνωσης από το 2008 έως το 2011.

Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι πλην της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση , αφορούν κατα περίπτωση τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, εκρήξεων, συνέργειας σε εκρήξεις κ.α.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να λογοδοτήσουν οι 18 κατηγορούμενοι αφορούν περισσότερες από 200 ενέργειες, με συνένωση των αντίστοιχων δικογραφιών, για τις περισσότερες εκ των οποίων η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη της.

Μεταξύ αυτών η έκρηξη βόμβας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο , η έκρηξη μηχανισμού που είχε σταλεί σε φάκελο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η έκρηξη στα Γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Συγγρού, η βομβιστική ενέργεια λίγη ώρα πριν από προεκλογική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο Πεδίο του Άρεως, βομβιστικές ενέργειες σε βάρος των πολιτικών Μίμη Ανδρουλάκη και Μαριέτας, Γιαννάκου, η έκρηξη στο προαύλιο της Βουλής.

Κατηγορούμενοι για αυτό το σκέλος της υπόθεσης είναι οι Χρ. Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Όλγα Οικονομίδου ,Γ. Πολυδώρου, Θεοφ. Μαυρόπουλος, Δημ. Πολίτης ,Ι.Μιχαηλίδης ,Παν. Αργυρού, Γερ. Τσάκαλος, Στυλ. Αντωνίου,Κωνσ. Σακκάς, Γ΄. Καραγιαννίδης , Αλ. Μητρούσιας ,Κ. Καρακατσάνη ,Π.Μασούρας και Χαρ. Χατζιμιχελάκης.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στον Χ. Χατζημιχελάκη δεν αποδίδεται σε αυτή την περίπτωση αρχηγικός ρόλος στην οργάνωση.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v