Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από σήμερα η εφαρμογή για επίδομα θέρμανσης

Από σήμερα είναι ανοιχτή η εφαρμογή της ΓΓΠΣ για την επιστροφή των 28 λεπτών ανά λίτρο στους δικαιούχους που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Τι πρέπει να δηλώσουν οι φορολογούμενοι.

Από σήμερα η εφαρμογή για επίδομα θέρμανσης
Πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να μην τολμούν πολλοί να βάλουν φέτος, μετά την αύξηση της τιμής και του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Από σήμερα όμως είναι ανοιχτή η εφαρμογή της ΓΓΠΣ για την επιστροφή των 28 λεπτών ανά λίτρο στους δικαιούχους που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και ομολογουμένως η διαδικασία είναι απλή και δεν απαιτεί περισσότερα από πέντε λεπτά από την πλευρά των φορολογουμένων.

Μάλιστα, πρόσβαση στην εφαρμογή δεν έχουν μόνο οι πιστοποιημένοι χρήστες του taxisnet όπως αρχικά είχε προβλεφθεί αλλά ακόμα και όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ. Οι τελευταίοι μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως Username τον ΑΦΜ τους και ως Password τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των τελευταίων πέντε ετών.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην πρώτη σελίδα της ΓΓΠΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr , «Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης».

Οι φορολογούμενοι, μπαίνοντας στην εφαρμογή καλούνται αρχικά να δηλώσουν υπεύθυνα ότι τα στοιχεία της αίτησής τους είναι αληθή, αποδεχόμενοι ότι στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να τους επιβληθούν πρόστιμα.

Στη συνέχεια συμπληρώνονται στοιχεία που αφορούν στον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας, η διεύθυνση, τα τετραγωνικά και στοιχεία που αφορούν στον ιδιοκτήτη αν το σπίτι είναι νοικιασμένο. Ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.

Αυτά τα βρίσκει η ΓΓΠΣ από τα αντίστοιχα τιμολόγια που υποβάλλουν οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Με την αναγραφή του IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ο δικαιούχος επιθυμεί να πιστωθούν οι επιστροφές φόρου , η ΓΓΠΣ υποστηρίζει ότι τα ποσά θα είναι στον τραπεζικό λογαριασμό μέσα σε 20 μέρες από την υποβολή της αίτησης.

Η φόρμα που καλείται να συμπληρώσει ο φορολογούμενος δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v