Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορολογία: Δεν μπαίνει φόρος στα εφάπαξ

Τέλος στα σενάρια επιβολής φόρου στα εφάπαξ και αύξησης των επιβαρύνσεων για αποζημιώσεις απόλυσης έβαλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Φορολογία: Δεν μπαίνει φόρος στα εφάπαξ
Τέλος στα σενάρια επιβολής φόρου στα εφάπαξ και αύξησης των επιβαρύνσεων για αποζημιώσεις απόλυσης έβαλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τα «σενάρια» ήταν τόσο προχωρημένα ώστε είχαν αποτυπωθεί σε προσχέδιο φορολογικού νομοσχεδίου, πηγές του υπουργείου, όμως, λένε τώρα πως ουδέποτε κάτι τέτοιο ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου εντός της εβδομάδας και επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι φορολόγησης των εισοδημάτων ανάλογα με το αν προέρχονται από μισθούς – συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα ή εισοδήματα από κεφάλαιο στα οποία περιλαμβάνονται και τα εισοδήματα από ακίνητα.

Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στο πρώτο κλιμάκιο έως τα 50.000 ευρώ θα «μειωθεί» από το 26% στο 22% εξαιτίας της δυνατότητας που θα παρέχεται στους υπόχρεους να συμπεριλάβουν στη δήλωσή τους δαπάνες, που μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίζονταν.

Για τη φορολογία στα ακίνητα, επισήμανε ότι οι αλλαγές, που προωθούνται, θα γίνουν με γνώμονα τους οικονομικά ασθενέστερους και τις επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v