Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT: Η λιτότητα βαθαίνει την ύφεση στην Ελλάδα

"Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά το τέταρτο τρίμηνο» δηλώνει στους FT, ο Πλάτων Μονοκρούσος και συμπληρώνει: "Επείγουσα η ανάγκη εστίασης σε αναπτυξιακά μέτρα"

FT: Η λιτότητα βαθαίνει την ύφεση στην Ελλάδα
«Η λιτότητα βαθαίνει την ύφεση στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των Financial Times αναφορικά με τη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 7,2% το τρίτο τρίμηνο του έτους, όπου αναφέρεται ο κίνδυνος εκτροχιασμού του προϋπολογισμού για το 2013.

Η βρετανική εφημερίδα, επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία είθισται να καταγράφει καλύτερους ρυθμούς κατά το τρίτο τρίμηνο όταν κορυφώνονται και τα έσοδα από τον τουρισμό. Ειδικότερα αυτή τη χρονιά όμως, υπήρξε ο έκτακτος παράγοντας της πολιτικής αβεβαιότητας και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, επισημαίνουν οι FT

Οι προβλέψεις για τη μετέπειτα πορεία όμως, δεν είναι ευοίωνες. «Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά το τέταρτο τρίμηνο» δηλώνει στους FT, ο Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής της διεύθυνσης τρέχουσας οικονομικής ανάλυσης της Eurobank και συμπληρώνει: «Ο αντίκτυπος της λιτότητας στην παραγωγή μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρός από ότι προβλέπεται επί του παρόντος. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη εστίασης σε αναπτυξιακά μέτρα μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v